Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΖΑΓΟΡΑΣ - ΜΟΥΡΕΣΙΟΥ
Συνθήκες γαλέρας για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα

Τις απαράδεκτες συνθήκες υπό τις οποίες δουλεύουν οι εργαζόμενοι στον τομέα καθαριότητας του δήμου Ζαγοράς - Μουρεσίου αναδεικνύει η «Λαϊκή Συσπείρωση», καλώντας τους εργαζομένους να διεκδικήσουν μια σειρά μέτρα από τη δημοτική αρχή.

Λόγω έλλειψης προσωπικού, οι εργαζόμενοι στον τομέα καθαριότητας αναγκάζονται από τη Δημοτική αρχή να δουλεύουν επτά μέρες τη βδομάδα και χωρίς να τηρείται το ωράριο εργασίας, καθώς το 6ωρο ΒΑΕ μετατρέπεται συνεχώς σε 10ωρο, προκειμένου να αδειάσουν τα φορτηγά στον ΧΥΤΑ Αργαλαστής. Παράλληλα, καθώς τα οχήματα αποκομιδής είναι παλιά και χωρίς σύγχρονες δυνατότητες για ασφαλή εργασία, η εξάντληση των εργαζομένων γίνεται ακόμη μεγαλύτερη!

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ζαγοράς - Μουρεσίου τονίζει ότι «οι ευθύνες της δημοτικής αρχής είναι μεγάλες για το γεγονός ότι στους θερινούς μήνες, που οι ανάγκες για καθαριότητα είναι αυξημένες, ούτε προγραμμάτισε ούτε διεκδίκησε προσλήψεις προσωπικού» και προσθέτει: «Η συνεχόμενη εργασία είναι απαγορευμένη από τη νομοθεσία και εγκυμονεί κινδύνους "ατυχήματος" ανά πάσα στιγμή για τους εργαζόμενους, οι οποίοι παραμένουν χωρίς δυνατότητα ξεκούρασης, προκειμένου να ολοκληρώσουν την αποκομιδή των σκουπιδιών τους καλοκαιρινούς μήνες σε όλα τα χωριά του δήμου μας.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης" ήδη από τον Φλεβάρη έχουμε καταθέσει Ερώτηση προς τη δημοτική αρχή σχετικά με τον στόλο των οχημάτων, για το κατά πόσο έχουν περάσει τους απαραίτητους τεχνικούς ελέγχους, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση! Η έλλειψη προσωπικού και οι εξοντωτικές συνθήκες εργασίας πατούν πάνω στους αντεργατικούς νόμους όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά, αλλά και της ΝΔ, που μόλις προχθές έβαλε από την πίσω πόρτα τη νομοθέτηση 16ωρης ημερήσιας εργασίας! Οι εργαζόμενοι μετατρέπονται ουσιαστικά σε αναλώσιμα εργαλεία, χωρίς δικαιώματα, ενώ ο κίνδυνος "ατυχήματος" παραμονεύει».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ζαγοράς - Μουρεσίου απαιτεί από τη δημοτική αρχή τα εξής μέτρα: Να προχωρήσει σε άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Να τηρηθεί το ωράριο εργασίας των εργαζομένων και να δοθούν οι απαραίτητες άδειες και ρεπό σε όλους τους εργαζόμενους. Να συντηρηθούν όλα τα οχήματα του δήμου Ζαγοράς - Μουρεσίου και να περάσουν από τους απαραίτητους τεχνικούς ελέγχους. Να δοθούν τα μέσα ατομικής προστασίας σε όλους τους εργαζόμενους στον τομέα της καθαριότητας, να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή εργασία τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ