Πέμπτη 11 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΕΓΑΛΟΕΞΑΓΩΓΕΙΣ
Κλιμακώνουν τις αξιώσεις τους

Την πτωτική πορεία των εξαγωγών επικαλούνται για άλλη μια φορά οι εξαγωγείς για να ζητήσουν μια σειρά από προνόμια, μεταξύ αυτών ακόμα και για την εγκατάσταση βιομηχανικών μονάδων εκτός Ελλάδας. Τα παραπάνω προκύπτουν από τη χτεσινή ομιλία της προέδρου του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων, Χρ. Σακελλαρίδη, κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των εξαγωγέων. Πάντως, η ίδια -μεταξύ των άλλων- έσπευσε να υποστηρίξει ότι μπορεί η πορεία των εξαγωγών να είναι κακή, δεν είναι, όμως τόσο κακή όσο παρουσιάζεται μέσα από τα στοιχεία της ΕΣΥΕ, τα οποία εμφανίζουν, όπως είπε, «εικόνα κατάρρευσης».

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν χτες οι εξαγωγείς, το μερίδιο των ελληνικών εξαγωγών στη διεθνή αγορά έχει υποχωρήσει σε ποσοστό μεγαλύτερο από 25%, ενώ έχουν περιοριστεί σε 8% του ΑΕΠ από 13% το 1987. Σύμφωνα με τη Χρ. Σακελλαρίδη «έχουν αρχίσει να πολλαπλασιάζονται οι ενδείξεις ήπιας ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας μετά την ήπια επίσης υποχώρησή της το περασμένο έτος». Η ίδια, πάντως, εξέφρασε εκ μέρους των εξαγωγέων, επιφυλάξεις για το κατά πόσο «το ευνοϊκότερο ενδεχομένως διεθνές περιβάλλον είναι δυνατό να αξιοποιηθεί προς όφελος των ελληνικών εξαγωγών».

Από το βήμα της γενικής συνέλευσης των εξαγωγέων, η πρόεδρος του συνδέσμου αξίωσε για λογαριασμό τους και νέα φορολογικά προνόμια, μείωση του κόστους ενέργειας και μεταφορών για τις επιχειρήσεις τους κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ