Τρίτη 1 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
2023 ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ
Σε επιθεωρητές του στρατού οι έλεγχοι πυρασφάλειας σε στρατόπεδα

Από τις Γενικές Επιθεωρήσεις των Γενικών Επιτελείων, μέσω συγκρότησης εξειδικευμένων επιτροπών κατά Κλάδο, οι οποίες θα υποβάλλουν συμπεράσματα και συγκεκριμένες προτάσεις για τον κάθε επιθεωρούμενο χώρο στο ΓΕΕΘΑ, θα συνεχιστούν οι έλεγχοι Ασφαλείας και Πυρασφάλειας σε υπηρεσίες, μονάδες και συγκροτήματα των Ενόπλων Δυνάμεων, ανακοίνωσε το υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Οι επιθεωρήσεις γίνονται μετά τη μεγάλη αποτυχία να προστατευτεί η αποθήκη πυρομαχικών της 111 Πτέρυγας Μάχης στη Νέα Αγχίαλο, που μετέτρεψε την περιοχή σε «σκηνικό πολέμου».

Οι παραπάνω επιθεωρήσεις διενεργούνταν από τον ΥΦΕΘΑ, Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος ως νέος υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής αναμένεται να παραιτηθεί. Στο μεταξύ, έντονες αντιδράσεις προκαλεί φωτογραφία που κυκλοφόρησε, προφανώς με ευθύνη του Υπουργείου Αμυνας, και η οποία απεικονίζει τον Ν. Χαρδαλιά κατά τη διάρκεια επιθεώρησης μπροστά σε χάρτη με αποθήκες καυσίμων ο οποίος φέρει την ένδειξη «απόρρητο», πρόκειται δηλαδή για διαβαθμισμένο στρατιωτικό υλικό.

Σημειώνεται ότι σε κατοίκους και αγροτοκτηνοτρόφους έχει δοθεί οδηγία, σε ακτίνα 3.000 μέτρων να μην πλησιάζουν τα θραύσματα ή πιθανά άσκαστα πυρομαχικά, εντείνοντας έτσι τα ερωτήματα για το τι βλήματα ήταν αυτά που έσκασαν.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ