Τρίτη 1 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
2023 ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ
Συνεχίστηκαν οι φωτιές σε πολλές περιοχές

Για άλλο ένα τριήμερο φωτιές ξέσπασαν σε πολλές περιοχές στη χώρα με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη για να τις κατασβήσουν, με δεδομένα τα μεγάλα κενά σε προσωπικό και μέσα. Το Σάββατο εκδηλώθηκαν πυρκαγιές σε Ηλεία, Κύμη και Καστοριά. Στις δύο πρώτες σε περιοχές με χαμηλή βλάστηση και στο Τρίλοφο Καστοριάς στον Γράμμο σε δύσβατο σημείο, στο δάσος, που ελέγχθηκαν την Κυριακή.

Κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Ηλείας του ΚΚΕ βρέθηκε από την πρώτη στιγμή της πυρκαγιάς στην Παλαιοβαρβάσαινα, με επικεφαλής τον Γραμματέα της ΤΕ, Χρήστο Γιάνναρο. Επίσης, στην περιοχή βρέθηκαν ο υποψήφιος δήμαρχος Πύργου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Χρήστος Αθανάσουλας, και ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων, Κώστας Γιάνναρος.

Στο μέτωπο της Αρχαίας Ολυμπίας βρέθηκε κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής την Στέλλα Αναστασίου, μέλος της ΤΕ, και την Ελένη Τσίγκλα, υποψήφια δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Αμεση ήταν η παρέμβαση της ΚΟ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Ο Κώστας Σταμπολίδης, στέλεχος του ΚΚΕ, είχε επικοινωνία με τον δήμαρχο Νεστορίου, Χρήστο Γκοσλιόπουλο, για την εξέλιξη της πυρκαγιάς. Επίσης, ο Κώστας Χατζηδαμιανός, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτ. Μακεδονίας, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καστοριάς.

Κλιμάκιο του ΚΚΕ επισκέφτηκε τον Πυροσβεστικό Σταθμό στο Νεστόριο, όπου συνομίλησε με τους πυροσβέστες και εξέφρασε τη στήριξή του στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς. Τόνισε επίσης την ανάγκη να ενισχυθεί αυτή η προσπάθεια και με άλλα εναέρια μέσα.

Μικρότερες φωτιές ξέσπασαν σε Βρανά Αττικής, Δομοκό Φθιώτιδας και Κρουσώνα Ηρακλείου Κρήτης. Χτες ξέσπασε φωτιά στη Θάσο από κλαδί πλάτανου που έπεσε πάνω σε πυλώνα της ΔΕΗ που περιορίστηκε μετά από κάποιες ώρες.

Το βράδυ της Κυριακής ξέσπασε φωτιά και στη Χίο που προκλήθηκε από αυτοκίνητο που βγήκε εκτός πορείας και πήρε φωτιά στην περιοχή Διευχά, όπου επίσης δεν είχε παρθεί κανένα μέτρο πρόληψης. Οπως επισήμανε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Χίου, υπήρχαν ασυντήρητες ζώνες πυροπροστασίας, ασυντήρητοι δασικοί δρόμοι, ακαθάριστο για δεκαετίες το δάσος, με τη δασική ύλη από προηγούμενες φωτιές να περιμένει τη νέα φωτιά και ελλιπές το νερό από τις γεωτρήσεις της Βολισσού.

Συλλήψεις για εμπρησμούς

Ενας άνδρας συνελήφθη, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, από υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, για εμπρησμό από πρόθεση σε ξηρά χόρτα, εντός αγροτικής έκτασης, για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην Τοπική Κοινότητα Τσουκαλαίικων, του δήμου Οιχαλίας, στη Μεσσηνία.

Επίσης, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, συνελήφθη ένας άνδρας, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση κατ' εξακολούθηση, στη θέση Πλάκα Δηλεσίου, του δήμου Τανάγρας Βοιωτίας. Επίσης, συνελήφθη και ο οδηγός του αυτοκινήτου στη Χίο για εμπρησμό από αμέλεια.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ