Τρίτη 1 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΗΛΕΙΑ
Στις τοπικές εκλογές ο λαός να στείλει μήνυμα

Εγινε η παρουσίαση των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων όπως και μέρους των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων Πύργου

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26 Ιούλη η παρουσίαση των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, αλλά και μέρους των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων Πύργου σε εκδήλωση στο αίθριο του θεάτρου «Απόλλων».

Την εκδήλωση άνοιξε ο Χρήστος Γιάνναρος, μέλος του ΓΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΤΕ Ηλείας, ο οποίος παρουσίασε τους υποψήφιους δημάρχους στους δήμους της Ηλείας.

Στον δήμο Πύργου ο Χρήστος Αθανάσουλας, οικονομολόγος, συντονιστής στο Κοινωνικό Φροντιστήριο.

Στον δήμο Ηλιδας ο Βησσαρίων Πολύδωρος, δικηγόρος, γενικός γραμματέας του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας.

Στον δήμο Ανδραβίδας - Κυλλήνης ο Γιώργος Μοσχονάς, εκπαιδευτικός, γενικός γραμματέας του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Λεχαινών.

Στον δήμο Ανδρίτσαινας - Κρεστένων ο Αντώνης Μαρκουλίνος, ελεύθερος επαγγελματίας, αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κρέστενας.

Στον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας η Ελένη Τσίγκλα, ξενοδοχοϋπάλληλος, αντιπρόεδρος στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηλείας.

Στον δήμο Ζαχάρως ο Χρήστος Γιαννόπουλος, αγρότης, δημοτικός σύμβουλος Ζαχάρως, αντιπρόεδρος της ΟΑΣΗ.

Στον δήμο Πηνειού ο Αλέξης Τσαουσάκης, αυτοκινητιστής, δημοτικός σύμβουλος Πηνειού, πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Χρήστος Αθανάσουλας, ο οποίος κάλεσε τον λαό του Πύργου σε στήριξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Εμείς θα παλέψουμε για να γίνει η πόλη μας όπως την χρειαζόμαστε. Και γι' αυτό είμαστε έτοιμοι να αντιπαλεύουμε και κάθε εχθρική για την πόλη μας κυβερνητική πολιτική που στερεί πόρους από τους δήμους, ενώ ταυτόχρονα τους μεταφέρει αρμοδιότητες».

Στην ομιλία του ο Σωτήρης Παρίσης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις που έχουμε στη χώρα:

«Τις τελευταίες μέρες γινόμαστε μάρτυρες καθημερινών εγκλημάτων σε βάρος του λαού μας, αλλά και του φυσικού πλούτου του τόπου μας. Δεκάδες πυρκαγιές κατακαίνε τη χώρα μας απ' άκρη σ' άκρη αφήνοντας πίσω τους στάχτη χιλιάδες στρέμματα δασικών και αγροτικών εκτάσεων και κατεστραμμένες περιουσίες, 2 πιλότοι είναι νεκροί μετά από πτώση του πυροσβεστικού αεροσκάφους στο οποίο επέβαιναν την ώρα της κατάσβεσης πυρκαγιάς στην Εύβοια.

Την Κυριακή το μεσημέρι, μια γέφυρα κατέρρευσε στην Περιμετρική της Πάτρας, την ώρα που σε αυτήν γίνονταν εργασίες κατεδάφισης, με αποτέλεσμα να μετράμε έναν νεκρό και 12 τραυματίες, εκ των οποίων οι δύο χαροπαλεύουν (...)

Ολα εγκλήματα διαρκείας που προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι φυσιολογικό να συμβαίνουν, ότι φταίει η "κακιά στιγμή", "η κλιματική αλλαγή", οι απρόσεκτοι εργάτες ή όπως έφταιγε το 2007 εδώ στην Ηλεία ο "στρατηγός άνεμος" για τους νεκρούς και τις καταστροφές από τις φωτιές.

Ομως, για τις τεράστιες ελλείψεις στις υποδομές και τα απαρχαιωμένα μέσα, για τα δασαρχεία χωρίς δασεργάτες και τα ανύπαρκτα έργα αντιπυρικής θωράκισης δεν ευθύνεται η "κλιματική αλλαγή" ούτε ο "στρατηγός άνεμος". Η λογική τού "πάμε κι όπου βγει" που ακούστηκε στο έγκλημα στα Τέμπη έχει γίνει καθημερινότητα για τους εργαζόμενους και τον λαό, με ευθύνη της κυβέρνησης, των μηχανισμών της και των επιχειρηματικών ομίλων που βάζουν στο ζύγι του κόστους - οφέλους τα μέτρα για την προστασία της ζωής μας.

Γι' αυτό στις 8 του Οκτώβρη, την Κυριακή των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών ο λαός μας πρέπει να τους στείλει μήνυμα, να γίνει ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα στην αμφισβήτηση της αντιλαϊκής κυβέρνησης της ΝΔ και του αστικού κράτους».

Οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι στην Ηλεία

Αναστασίου Στέλλα, εκπαιδευτικός, πρόεδρος ΕΛΜΕ Ηλείας, μέλος του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ. Αποστολοπούλου Γιολάντα, εκπαιδευτικός, πρόεδρος Συλλόγου Φιλολόγων Ν. Ηλείας. Αρβανιτίδης Αλέκος, εκπαιδευτικός, μέλος ΔΣ ΕΛΜΕ Ηλείας. Βαγγελάτου Αβα, συνταξιούχος εκπαιδευτικός. Βομπίρης Θανάσης, αγρότης, πρόεδρος ΟΑΣΗ. Γιάνναρος Κώστας, ιδ. υπάλληλος, πρόεδρος Συνδικάτου Οικοδόμων ν. Ηλείας. Θεοδωροπούλου Γιάννα, δημοτική υπάλληλος, πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Δήμων Πρωτοδικείου Αμαλιάδας. Καούκη Φωτεινή, λογοθεραπεύτρια. Καραπάνος Γιώργος, συνταξιούχος, πρόεδρος ΕΕΔΥΕ Ν. Ηλείας, πρώην περιφερειακός σύμβουλος. Κολόσακας Αγγελος, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, δημοτικός σύμβουλος Ηλιδας, αντιπρόεδρος Πολιτικών Συνταξιούχων Αμαλιάδας. Κουρλός Διονύσης, αγρότης, πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Αμαλιάδας. Λυμπεροπούλου Γιώτα, αγρότισσα. Τζαβάρας Γιώργος, βιομηχανικός εργάτης, πρώην δημοτικός σύμβουλος Αρχαίας Ολυμπίας. Τσάση Ζωή, ξενοδοχοϋπάλληλος, πρόεδρος Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κάστρου - Κυλλήνης, αντιπρόεδρος ΕΚ Αμαλιάδας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ