Πέμπτη 11 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Βραβεία για το «Ευπαλίνειο Ορυγμα»

Τα βραβεία του μαθητικού διαγωνισμού που προκήρυξε το Ελληνικό Ιδρυμα Πολιτισμού, με θέμα το «Ευπαλίνειο Ορυγμα», στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Ενωσης των Αρχαίων Ελληνικών Λιμανιών της Μεσογείου και του Εύξεινου Πόντου, ανακοινώθηκαν στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της Ενωσης στον Πειραιά, το περασμένο Σάββατο.

Το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στο λύκειο Ιβάν Νζαβαχισβίλι της πόλης Πότι (αρχαία Φάσις) της Γεωργίας, το δεύτερο βραβείο στο λύκειο Ελ Πέντρο της πόλης Εσκάλα Εμπουρί (αρχαίο Εμπόριο) της Ισπανίας, το τρίτο βραβείο στο λύκειο Μαραθοκάμπου Σάμου και στο Α` λύκειο Ηρακλείου Κρήτης.

Το ειδικό βραβείο για σχολεία πόλεων που δεν είναι ενταγμένες στην Ενωση των Αρχαίων Ελληνικών Λιμανιών απονεμήθηκε στο λύκειο Μαρίινσκι της Οδησσού (Ουκρανία).

Εκτός από τα χρηματικά έπαθλα που συνοδεύουν τα βραβεία, οι μαθητές που εκπροσώπησαν τις παραπάνω πόλεις είναι προσκεκλημένοι του Δήμου Πυθαγορείου Σάμου, για να συμμετάσχουν στη Συνάντηση Νέων της Μεσογείου και του Εύξεινου Πόντου τον ερχόμενο Αύγουστο, όπου θα γίνει και η απονομή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ