Παρασκευή 21 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΚΑΝΔΑΛΟ QATARGATE
Με «γράμμα» Μπορέλ στις αποσκευές η Καϊλή στο Κατάρ

Με τη «βούλα» του διαφθορείου της ΕΕ ήταν τα ταξίδια και οι επαφές της Καϊλή στο Κατάρ, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας «Corriere della Sera». Η εφημερίδα δημοσιεύει ένα e-mail του ύπατου εκπροσώπου Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ, Ζ. Μπορέλ, προς την Καϊλή και έξι ακόμα άτομα, λίγο πριν από ταξίδι τους στο Κατάρ, στο οποίο ο Μπορέλ τονίζει ότι «οι σχέσεις ΕΕ - Κατάρ διανύουν μια άνευ προηγουμένου θετική στιγμή», καλώντας την Καϊλή «να καταστήσει σαφές στους Καταριανούς ότι είναι απαραίτητο η χώρα να συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με το Κοινοβούλιο της ΕΕ», όπως και ότι «η Ενέργεια αποτελεί επί του παρόντος κορυφαία προτεραιότητα για την ΕΕ» και «είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες για την ετοιμότητά σας να μας βοηθήσετε να επιταχύνουμε την ανεξαρτησία μας από το ρωσικό φυσικό αέριο», διότι «μια εταιρική σχέση» με τον Κόλπο «είναι η πρώτη στρατηγική που υπήρξε ποτέ» για την Ευρώπη.

Στο παζάρι, σύμφωνα με το δημοσίευμα, έμπαινε το ζήτημα σχετικά με τη βίζα στους κατοίκους του Κατάρ, με τον Μπορέλ να λέει πως «θα αποτελέσει ''κλειδί'' για την αύξηση της κατανόησης».

Ενώ αναφέρει ότι «επικροτούμε τις μεταρρυθμίσεις που ανέλαβε το Κατάρ, ιδίως σε εργασιακά θέματα, και σας ενθαρρύνουμε να συνεχίσετε σταθερά σε αυτή την πολλά υποσχόμενη πορεία μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο, το οποίο είμαστε βέβαιοι ότι θα είναι επιτυχές», με την ΕΕ να κάνει πλάτες στις εκατόμβες νεκρών εργατών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ