Παρασκευή 21 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΧΑΝΙΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ
«Λαϊκή Συσπείρωση», η μοναδική μαχητική - αγωνιστική επιλογή για τον λαό της Κρήτης

Σε κλίμα ενθουσιασμού η συγκέντρωση παρουσίασης των πρώτων υποψηφίων σε Περιφέρεια Κρήτης και δήμο Χανίων

Σε κλίμα ενθουσιασμού και αισιοδοξίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Ιούλη η πολιτική συγκέντρωση της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ, με θέμα «Συνεχίζουμε! 100% λαϊκή μαχητική αντιπολίτευση! Η ελπίδα για τον λαό είναι εδώ!». Στη συγκέντρωση παρουσιάστηκαν οι πρώτοι υποψήφιοι σε Περιφέρεια Κρήτης και δήμο Χανίων.

Ο Μπάμπης Λουτσέτης, υποψήφιος δήμαρχος Χανίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», στον χαιρετισμό που απηύθυνε, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Στην πράξη έχουμε αποδείξει ότι έχουμε σταθερή πυξίδα τις ανάγκες του λαού της περιοχής (...) Δεν ήρθαμε από τον ουρανό. Εχουμε δώσει διαπιστευτήρια στον χανιώτικο λαό, πολλά χρόνια τώρα, με συνέπεια λόγων και πράξεων. Οι εκλεγμένοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων σταθερά αποκαλύπτουμε την ουσία των προβλημάτων της πόλης και του λαού, τις αιτίες, απορρίπτοντας αγωνιστικά την κυρίαρχη πολιτική τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό επίπεδο.

Δήμος είναι ο λαός της κάθε περιοχής, είναι η ζωή του, είναι η καθημερινή λειτουργία και η ικανοποίηση των αναγκών του, η στήριξή του.

Γι' αυτό και στο κέντρο της προσοχής μας και των αγώνων μας τόσα χρόνια βρίσκονται τα παιδιά μας και οι ανάγκες τους, οι γειτονιές μας και οι αναγκαίες υποδομές σε χώρους αναψυχής και πρασίνου, αθλητισμού και πολιτισμού.


Οταν οι άλλες παρατάξεις έδιναν πίστωση χρόνου στο "νέο πρόσωπο" της δημοτικής αρχής, του Κ. Σημανδηράκη, εμείς δικαιωθήκαμε που από την πρώτη στιγμή βρεθήκαμε απέναντι, καθώς γρήγορα απέδειξε ότι ήταν και είναι φτιαγμένη με "παλιά" υλικά.

Η στήριξη της δημοτικής αρχής από το ΠΑΣΟΚ, τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ αποδεικνύει την ουσιαστική συμφωνία των κομμάτων αυτών στον σχεδιασμό ανάπτυξης των Χανίων για λίγους και εκλεκτούς, μακριά από τις ανάγκες της πλειοψηφίας των Χανιωτών».

Είμαστε με τις ανάγκες των πολλών - Απέναντι στα κέρδη των λίγων

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Αλέκος Μαρινάκης, υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», σημειώνοντας μεταξύ άλλων:

«Η "Λαϊκή Συσπείρωση" και οι εκλεγμένοι της στην Περιφέρεια στάθηκαν απέναντι στον περιφερειάρχη που είχαν στηρίξει από κοινού ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ και που από την αρχή είχε την πλήρη στήριξη της παράταξης της ΝΔ. Στάθηκαν απέναντι στις πολιτικές επιλογές και το έργο του, το οποίο είναι εχθρικό στις καθημερινές ανάγκες και τις διεκδικήσεις της πλειοψηφίας του λαού της Κρήτης.

Η μοναδική μαχητική - αγωνιστική επιλογή για τον λαό της Κρήτης!

Ετσι και τώρα, λιγότερο από τρεις μήνες πριν από τις εκλογές, η "Λαϊκή Συσπείρωση', ο συνδυασμός του ΚΚΕ στην Περιφέρεια Κρήτης, είμαστε η μόνη ρεαλιστική - μαχητική - αξιόπιστη απάντηση, στην αντίθεση που εκφράζουν πολλοί στην προοπτική μιας νέας τετραετίας Αρναουτάκη, δηλαδή μιας νέας θητείας του περιφερειάρχη, το πρόσωπο του οποίου στηρίζει και η ΝΔ. Είμαστε η αγωνιστική επιλογή που μπορούν να κάνουν οι Κρητικοί, πέρα από την κομματική τους επιλογή.

Οι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης" βρέθηκαν πλάι στους αγώνες και στήριξαν τις διεκδικήσεις των εργαζομένων. Ηταν δίπλα στους αγώνες των εργατών, των διανομέων, των οικοδόμων, των ξενοδοχοϋπαλλήλων, των καλλιτεχνών, των εμποροϋπάλληλων για να μη δουλεύουν ώρες ατελείωτες με τις "λευκές νύχτες", τις μαύρες Παρασκευές και τις ακόμα πιο μαύρες Κυριακές που τα μαγαζιά ανοίγουν με αποφάσεις δήμων και Περιφέρειας».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Εμείς είμαστε με όλους και όλες που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της βάρβαρης πολιτικής ενός συστήματος που βρίσκεται σε προχωρημένη σήψη, με όσους και όσες σηκώνουν ανάστημα και βγαίνουν στον αγώνα και θα είμαστε δίπλα τους, μαζί τους και όλες τις φορές που κατέκλυσαν το Περιφερειακό Συμβούλιο με τα δίκαια αιτήματά τους, με τις επιτροπές αγώνα εργαζομένων για τις ελλείψεις στο νοσοκομείο, για την προστασία του φαραγγιού της Κανδάνου, για τις ανεμογεννήτριες στο Αποπηγάδι, για την παράκαμψη των Τοπολίων, για τα νερά των πηγών των Αρμένων, για τη σωτηρία των παραλιών στα Φαλάσαρνα, στο Ελαφονήσι, στον Μπάλο, για το γυψωρυχείο στο Στόμιο, για τη βελτίωση της δακοκτονίας και για μια σειρά εργασιακών θεμάτων.

Δήμοι και Περιφέρειες είναι τμήματα αυτού του κράτους. Γι' αυτό από θέσεις αντιπολίτευσης στεκόμαστε και εκεί που έχουμε την πλειοψηφία και εκεί που μπορούμε να την κατακτήσουμε και εκεί που παλεύουμε από θέσεις μειοψηφίας. Γι' αυτό το κάλεσμα υπερψήφισης των συνδυασμών μας είναι και κάλεσμα οργάνωσης και αγώνα παντού, για καθετί που δυσκολεύει, πιέζει, στερεί δικαιώματα, υπονομεύει κατακτήσεις».

«Απάντηση σ' αυτήν την πολιτική, απάντηση από τη σκοπιά του λαϊκού συμφέροντος είναι η ενίσχυση της "Λαϊκής Συσπείρωσης", που έχει γνώση, εμπειρία, δουλεμένες θέσεις και συγκεκριμένες προτάσεις, για να αντιμετωπίσει ο λαός μια δύσκολη καθημερινότητα», σημείωσε και τόνισε: «Συνεχίζουμε για πιο δυνατό ΚΚΕ σε δήμο Χανίων και Περιφέρεια Κρήτης! Μαζί με το ΚΚΕ, λοιπόν, με τη "Λαϊκή Συσπείρωση", με τους υποψήφιους και τους συνδυασμούς στους δήμους και στην Περιφέρεια, για να μη μετράμε χαμένες τετραετίες!».

Στη συνέχεια, στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών όπου πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση, ακολούθησε λαϊκό γλέντι με το μουσικό συγκρότημα «Εντέχνως λαϊκοί».

Υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Χανίων

Οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Χανίων που παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση είναι: Αλαμάνου Αντζελα, αυτοαπασχολούμενη επαγγελματοβιοτέχνης, πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών ν. Χανίων. Αποστολάκης Σήφης, αρχιμάγειρας, πρόεδρος Σωματείου Επισιτισμού ν. Χανίων. Βουρλάκης Νίκος, έμπορος, μέλος του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, π. ορόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου ν. Χανίων, μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας. Γαυγιωτάκη Μαρία, μέλος του ΔΣ της Ενωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Χανίων, εκπαιδευτικός, φιλόλογος. Γιαννάκη Μαρία, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Χανίων, της Ενωσης Γονέων Χανίων, της Ομοσπονδίας Γονέων Κρήτης και του ΔΣ της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας. Κατζουράκη - Κομνηνού Δομινίκη, κοινωνική λειτουργός στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Χανίων, μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας, μέλος του ΔΣ του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών - Παράρτημα Χανίων και του ΔΣ του Συλλόγου Γυναικών ν. Χανίων. Κουγεντάκης Στέλιος, απόστρατος του Στρατού Ξηράς, μέλος της Επιτροπής Αποστράτων ν. Χανίων. Μαρκάκης Στέλιος, ξενοδοχοϋπάλληλος, απόφοιτος Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Μπολιώτη Σοφία, ιατρός, παθολογοανατόμος. Νταγκουνάκης Μανώλης, οικονομολόγος, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Συνταξιούχων του Δημοσίου, πρώην δημοτικός σύμβουλος του δήμου Πλατανιά. Ξανθουδάκης Μανώλης, οικοδόμος, πρόεδρος του Σωματείου Κατασκευών ν. Χανίων. Παπαδομανωλάκης Μανώλης, δικηγόρος, μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων, πρόεδρος στην Επιτροπή Ειρήνης ν. Χανίων, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη. Παπαντωνάκη Αγγελική, έμπορος. Πατσουράκη Ηλέκτρα, βρεφονηπιοκόμος, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Χανίων. Ρηγανάκος Φώτης, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Χανίων, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Χανίων. Σταυριανουδάκης Μανούσος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Χανίων, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Κτηνοτρόφων ν. Χανίων. Σγουράκη Εφη, λογίστρια, μέλος ΔΣ της Ομοσπονδίας ΕΒΕ ν. Χανίων και του Συλλόγου Λογιστών ν. Χανίων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ