Πέμπτη 6 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΥΓΕΙΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Στον αγώνα για το δικαίωμα στη δουλειά οι συμβασιούχες καθαρίστριες

Αγωνιστική συνέχεια έδωσαν οι συμβασιούχες καθαρίστριες του Νοσοκομείου Καρδίτσας με την κινητοποίηση που πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τρίτης στην κεντρική πλατεία της πόλης, διεκδικώντας το δικαίωμα τους στη δουλειά, καθώς από 1η Ιούλη είναι και επίσημα απολυμένες, αφού την καθαριότητα ανέλαβε εργολάβος.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν εκπρόσωποι σωματείων και φορέων, δηλώνοντας τη στήριξή τους στον δίκαιο και περήφανο αγώνα των καθαριστριών εδώ και δύο χρόνια, με τον οποίο κατάφερναν να ανανεώνουν τις συμβάσεις. Εκ μέρους των καθαριστριών μίλησε η Μαρία Μίνγκα, που αναφέρθηκε στην πολυετή προσφορά των συναδέλφων της στην καθαριότητα του νοσοκομείου και μάλιστα κάτω από αντίξοες συνθήκες, που επιδεινώθηκαν την περίοδο της πανδημίας. Εξέφρασε δε την αποφασιστικότητα όλων των καθαριστριών να συνεχίσουν τον αγώνα τους, που αφορά την ίδια τους την επιβίωση.

Χαιρετισμούς στη συγκέντρωση, εκφράζοντας την αμέριστη στήριξή τους, απηύθυναν ο Εκτορας Γάζος, πρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών και υποψήφιος δήμαρχος Καρδίτσας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», η Πόπη Μπούτα, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων των Κέντρων Υγείας, ο Γιώργος Αλεξόπουλος, γραμματέας του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ και μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου, και ο Γιώργος Παπαδόπουλος, μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας και γραμματέας του ΔΣ του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων. Ολοι οι ομιλητές ανέδειξαν τις ευθύνες των κυβερνήσεων για την κατάσταση αυτή, τονίζοντας μάλιστα ότι η νέα κυβέρνηση έδειξε τις προθέσεις της με το «καλημέρα».

Χτες η συνέχεια δόθηκε στα δικαστήρια, με συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπροσώπων σωματείων και φορέων, όπου εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα κατά του νοσοκομείου τα οποία κατέθεσαν οι εργαζόμενες, ώστε να «παγώσει» η διαδικασία.

Χαρακτηριστική ήταν η σκληρή στάση της διοίκησης του νοσοκομείου απέναντι στις συμβασιούχες καθαρίστριες, που τόσα χρόνια δούλευαν σε αυτόν τον χώρο. Οπως και οι ίδιες είπαν, για το νοσοκομείο και συνολικά για το «νέο ΕΣΥ» οι εργαζόμενοι και οι ασθενείς δεν υπολογίζονται ως άνθρωποι, αλλά ως αριθμοί! Οπως ακριβώς έγινε και στην πανδημία, που καθημερινά μετρούσαμε νεκρούς!

Οι συμβασιούχες καθαρίστριες δηλώνουν αποφασισμένες να συνεχίσουν τον αγώνα τους με διάφορες μορφές. Σήμερα αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ