Τρίτη 9 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Κ. ΣΗΜΙΤΗ
Εβαλε «αυτογκόλ» και μάλιστα σε... «σικέ» παιχνίδι!

Παπαγεωργίου Βασίλης

Σχεδόν δυο ώρες αφτιασίδωτου νεοσυντηρητισμού και διαρκούς προσπάθειας πολιτικής αυτοεπιβεβαίωσης, αλλά και ταυτόχρονα ένα «σικέ» 120λεπτο, στο οποίο ο πρωθυπουργός κατάφερε να βάλει... αυτογκόλ! Αυτογκόλ που, παρά την επιστρατευθείσα υποκρισία, προήλθε ακριβώς από το γεγονός ότι κατέστη οφθαλμοφανής η απόσταση που χωρίζει την κυβερνητική πολιτική και εκείνους που την ασκούν, από τα προβλήματα της κοινωνίας και το λαό.

Αυτό ήταν ουσιαστικά το χτεσινοβραδινό αποτέλεσμα που προέκυψε από την πολυδιαφημισμένη «διακαναλική» συνέντευξη του Κ. Σημίτη, όπου η συζήτηση περιστράφηκε κατά μεγάλο μέρος στο αν και κατά πόσο θα συνεχίσει να ηγείται του ΠΑΣΟΚ ή στο αν είναι καλό ή κακό να παίζεις στο Χρηματιστήριο, αλλά (σ.σ. και εδώ η «συμβολή» των κ.κ. Χατζηνικολάου, Θεοδωράκη, Καψή, Τσίμα και Κουίκ ήταν... καθοριστική) ουδεμία νύξη έγινε για θέματα όπως το Παλαιστινιακό, το Αφγανιστάν, το Κυπριακό, τα Ελληνοτουρκικά, η διαπλοκή, οι σχέσεις ΜΜΕ - πολιτικής εξουσίας, η πραγματική ζωή των συνταξιούχων, των αγροτών και των εργατών!

Ο πρωθυπουργός, που θέλησε να εμφανιστεί ως «εγγυητής» κάποιας επερχόμενης «σύγκλισης» με την ΕΕ, επανέλαβε πολλές φορές ότι «εγώ καθοδηγώ» το ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση και ότι θα συνεχίσει να το πράττει οδηγώντας το κόμμα του στις εκλογές του 2004, ακόμα κι αν υποστεί σημαντική πολιτική ήττα στις δημοτικές, και τούτο γιατί, όπως ισχυρίστηκε, έχει γνώμονα το συμφέρον του τόπου και ενώ «δεν είμαι κολλημένος με την εξουσία» κατά τα λεγόμενά του... Απόλυτη ήταν η αποτυχία του να παρουσιάσει ως πραγματικότητα μια εντελώς πλαστή εικόνα για τη ζωή του Ελληνα πολίτη. Ετσι, υποκρινόμενος ότι κάνει «αυτοκριτική», έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι από τότε που είναι πρωθυπουργός κάθε χρόνο αυξάνει το εισόδημα των εργαζομένων που καρπώνεται το σύνολο της αυξημένης παραγωγικότητας στον τόπο (!), πρόσθεσε ότι έχει μειωθεί η ανεργία (!), ενώ ακόμα και όταν παραδέχτηκε προβλήματα σε τομείς όπως το ΙΚΑ, ο ΟΓΑ, η Υγεία, η γραφειοκρατία, η διαφθορά, το έπραξε μόνο και μόνο για να συμπληρώσει ότι «όλα είναι καλύτερα από πριν»... χάρη φυσικά στο ΠΑΣΟΚ.

Από τα αξιοσημείωτα της πρωθυπουργικής τοποθέτησης είναι ότι επιχείρησε να εμφανίσει ακόμα και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας στο ξένο κεφάλαιο ως... επενδυτικό άλμα (περίπτωση Σκαραμαγκά), ενώ ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα επιβάλει τα μέτρα για το Ασφαλιστικό. Προκλητικός ήταν μιλώντας για τους αγρότες, καθώς προσπάθησε εμφανώς να φέρει σε αντιπαράθεση τους βαμβακοπαραγωγούς με την υπόλοιπη αγροτιά και την τελευταία με όλο τον υπόλοιπο ελληνικό λαό, κατηγορώντας τους αγρότες ότι θέλουν το χάος (!) και απειλώντας τους με παρέμβαση της ΕΕ...

Από εκεί και πέρα η προσπάθεια του κ. Σημίτη να πείσει ότι «έχει το πάθος εκείνου που χαράσσει δρόμους», ή ότι η επιλογή του προέδρου του ΣΕΒ για επικεφαλής του ΟΤΕ δεν αναιρεί τις «ιδεολογικές διαφορές» του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ, αλλά και φράσεις προς τα θύματα του Χρηματιστηρίου ότι «είναι λυπηρό να χάνουν τη ζωή τους μέσα στην απόγνωσή τους» (!), αποτέλεσαν το κερασάκι μιας συνέντευξης που ενώ στήθηκε για να προκύψει ένας «επικοινωνιακός θρίαμβος», εκείνο που τελικά προέκυψε ήταν μια δίωρη πομφόλυγα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ