Τρίτη 9 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
«ΠΛΑΤΕΣ» ΣΤΟΝ ΣΑΡΟΝ

ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΥΝ ΤΟΝ ΣΑΡΟΝ: «Ουσιαστικά οι ΗΠΑ δεν πιέζουν τον Αριέλ Σαρόν και μάλλον τον διευκολύνουν στην πράξη, στον εδαφικό πόλεμο που έχει εξαπολύσει, με πρόσχημα την "καταπολέμηση της τρομοκρατίας", για να ενεργεί στο πλαίσιο του δόγματος Μπους... Αν οι ΗΠΑ ειλικρινά θέλουν τη γρήγορη ειρήνευση και εννοούν όσα δηλώνει ο Τζορτζ Μπους στις "παρεμβάσεις" του με δημόσιες δηλώσεις, θα πρέπει να περάσουν από τα λόγια στις πράξεις, δηλαδή να ληφθούν τα προβλεπόμενα από τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ μέτρα μέσω του Συμβουλίου Ασφαλείας» (Από το άρθρο της «Ελευθεροτυπίας»).

Η ΕΙΡΗΝΗ ΤΟΥ ΣΦΑΓΕΑ: «Είναι σαφές ότι η "κυρίαρχη άποψη" της στιγμής σχετίζεται με την προσπάθεια να βγει ο Σαρόν από το ηθικό αδιέξοδο και να επικρατήσει το επιχείρημα ότι η... ειρήνη έχει περισσότερες πιθανότητες στα χέρια του. Κάθε άλλο παρά σύμπτωση αποτελεί το γεγονός ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο άρχισε να προωθείται η άποψη της παράλληλης σωτηρίας του Σαρόν και της ειρήνης...» (Σοφία Βούλτεψη «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ»).

ΠΟΙΟΣ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ; «Τις τελευταίες ημέρες μια σειρά πολιτικών από όλο το πολιτικό φάσμα ασκεί, ανοικτά πλέον, κριτική στην ισραηλινή στάση, αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της υποδαύλισης του αντισημιτισμού εκ μέρους της ηγεσίας του Κεντρικού Συμβουλίου της Γερμανίας. Η κριτική, ωστόσο, της πολιτικής Σαρόν δε συνιστά αντισημιτισμό. Αντιθέτως, οι αναστολές και η δειλία ενισχύουν τις αντισημιτικές τάσεις και αυτό θα έπρεπε να το γνωρίζουν οι εκπρόσωποι της εβραϊκής κοινότητας....» (Ντόιτσε Βέλε - «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ