Τρίτη 9 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Συκοφάντης

«

Ωραίος» πρωθυπουργός είναι ο Κ. Σημίτης! Μιλώντας στην Κεφαλλονιά, υποστήριξε ότι οι αγρότες, που βρίσκονται στους δρόμους του αγώνα, διεκδικώντας την ικανοποίηση δίκαιων και ζωτικής σημασίας αιτημάτων, είναι παράνομοι! Και γεννάται το ερώτημα: Δικαιούται ένας πρωθυπουργός να χαρακτηρίζει, ευκόλως και συλλήβδην, παράνομους χιλιάδες πολίτες της χώρας του, εναντίον των οποίων δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη ποινική ή άλλου τύπου κατηγορία και, εν πάση περιπτώσει, δεν έχει κινηθεί ουδεμία δικαστική διαδικασία εις βάρος τους; Πολύ περισσότερο, όταν πρόκειται για πολίτες, οι οποίοι εργάζονται σκληρά και τίμια για να εξασφαλίσουν το ψωμί της οικογένειάς τους; Στο ερώτημα αυτό, ας απαντήσουν όσοι εξακολουθούν να χαρακτηρίζουν τον Κ. Σημίτη «σοβαρό και υπεύθυνο πρωθυπουργό».

Αλλά γιατί ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τους αγωνιζόμενους αγρότες παράνομους, δηλώνοντας, εν συνεχεία - με ύφος Πινοσέτ - πως «η παρανομία δε θα περάσει»; Διότι, σύμφωνα με τον ισχυρισμό της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Γεωργίας, τον οποίο φαίνεται να υιοθετεί, χωρίς δεύτερη σκέψη, ο Κ. Σημίτης, οι αγρότες που βγαίνουν στους δρόμους του αγώνα εισπράττουν επιδοτήσεις για τα προϊόντα τους, τις οποίες δε δικαιούνται. Ακόμα κι έτσι να ήταν, θα περίμενε κανείς από έναν «σοβαρό και υπεύθυνο πρωθυπουργό» να μην το διαλαλεί, σαν «κουτσομπόλα», σε κομματικές φιέστες, αλλά να έχει πάρει μέτρα για τον ακριβή εντοπισμό και τη σκληρή τιμωρία των παρανομούντων και την πάταξη των «κυκλωμάτων».

Ομως, φαίνεται ότι, εκτός από «κουτσομπόλης», ο πρωθυπουργός κινδυνεύει να χαρακτηριστεί και συκοφάντης. Και τούτο, διότι οι αγρότες αρνούνται τις κατηγορίες περί παρανομιών, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση επιχειρεί τη συκοφάντησή τους, με στόχο να υπονομεύσει την αξιοπιστία του αγώνα τους, δικαιολογώντας, έτσι, την αντιαγροτική πολιτική της. Ζητούν, δε, από τους κατηγόρους τους «ονόματα και διευθύνσεις» των παρανομούντων. Οι κυβερνώντες απαντούν «αναμείνατε στο ακουστικό σας» και υπόσχονται ότι, οσονούπω, η «λίστα της παρανομίας» θα δημοσιευτεί στο ...Ιντερνετ, στο οποίο, ως γνωστόν, άπαντες οι χωρικοί... έχουν εύκολη πρόσβαση και, άρα, μπορούν να ενημερωθούν δεόντως.

Είναι «ηλίου φαεινότερον» ότι, με τη συκοφαντική επίθεσή του εις βάρος των αγωνιζόμενων αγροτών, ο πρωθυπουργός επιχειρεί να στρέψει την κοινή γνώμη εναντίον τους, ώστε ευκολότερα να αιτιολογήσει την άρνησή του να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα της αγροτιάς και να δικαιολογήσει, ενδεχομένως, μια νέα επίθεση των ΜΑΤ. Διότι γνωρίζει πολύ καλά ο Κ. Σημίτης πως, για να μη στεφθεί με επιτυχία ο αγώνας των μικρομεσαίων αγροτών κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης και για να μην εκδηλωθούν λαϊκές αντιδράσεις στον κυβερνητικό αυταρχισμό, πρέπει να σμικρυνθεί, όσο το δυνατόν περισσότερο, η αλληλεγγύη και η συμπαράταξη των άλλων λαϊκών στρωμάτων με τη μαχόμενη αγροτιά. Κι αυτό ακριβώς επιχειρεί...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 20243
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ