Τρίτη 27 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ
Για συλλήψεις «τρομοκρατών» κάνουν λόγο ισραηλινά ΜΜΕ

Στις συλλήψεις Πακιστανών που φέρεται ότι προσλήφθηκαν από τις ιρανικές μυστικές υπηρεσίες για να εξαπολύσουν τρομοκρατικές επιθέσεις σε βάρος Ισραηλινών επιχειρηματιών ή τουριστών σε Ελλάδα και Κύπρο προέβησαν οι ελληνικές αρχές σύμφωνα με χτεσινά ρεπορτάζ του ισραηλινού καναλιού 12.

Θυμίζοντας ανάλογες πληροφορίες που είχαν προκαλέσει τις συλλήψεις δύο Πακιστανών τον περασμένο Μάρτη στην Αθήνα με αφορμή φερόμενα σχέδια του Ιράν για επίθεση σε εβραϊκό εστιατόριο και εβραϊκό κοινοτικό κέντρο στου Ψυρρή, το ισραηλινό κανάλι 12 μετέδωσε ότι «τις τελευταίες μέρες» συνελήφθησαν άλλοι 7 Πακιστανοί για σχέδια επιθέσεων κατά Ισραηλινών. Παράλληλα, η εφημερίδα «Times of Israel» ανέφερε ότι οι συλλήψεις των Πακιστανών έγιναν μετά από «έρευνα» των ελληνικών αρχών «σε στενή συνεργασία μεταξύ της Μοσάντ και των μυστικών υπηρεσιών Ελλάδας, Κύπρου και ΗΠΑ».

Την υπόθεση μετέδωσαν πρώτα κυπριακά ΜΜΕ την Κυριακή επικαλούμενα σχέσεις των υπόπτων με τους Ιρανούς «Φρουρούς της Ισλαμικής Επανάστασης». Τα κυπριακά ΜΜΕ ανέφεραν ότι ύποπτοι δράστες χρησιμοποιούσαν περιοχή της κατεχόμενης βόρειας Κύπρου για τα σχέδιά τους. Τελικά το Ισραήλ επιβεβαίωσε επίσημα το βράδυ της Κυριακής ότι «ματαιώθηκαν τα σχέδια» ενός «πυρήνα τρομοκρατών» που είχε σχέδια «κατά ισραηλινών και εβραϊκών στόχων στην Κύπρο».

Από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης πάντως δεν υπήρχε έως χτες βράδυ κάποια επίσημη ενημέρωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ