Τετάρτη 14 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
EUROBASKET ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2023
Στους ρυθμούς της διοργάνωσης η Εθνική

Eurokinissi

Αντίστροφα για τη συμμετοχή της στο Εurobasket μετράει η Εθνική γυναικών που χτες αναχώρησε για το Ισραήλ, εκ των διοργανωτών, μαζί με τη Σλοβενία, της διοργάνωσης που θα διεξαχθεί το διάστημα 15 - 25 Ιούνη. Στην πρώτη φάση η Εθνική θα μετάσχει στον 1ο όμιλο, που θα διοργανωθεί στο Τελ Αβίβ, μαζί με το Μαυροβούνιο, τη Λετονία και την Ισπανία. Σημειώνεται οτι από τους 4 ομίλους της διοργάνωσης απευθείας στα προημιτελικά προκρίνεται η πρώτη του κάθε ομίλου ενώ οι δεύτερες και οι τρίτες θα αγωνιστούν μεταξύ τους (χιαστί) σε αγώνες μπαράζ προκειμένου να προκύψουν οι άλλες τέσσερις ομάδες της οκτάδας.

Η Εθνική ολοκλήρωσε την προετοιμασία της επί ελληνικού εδάφους, με τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Πέτρο Πρέκα, να ανακοινώνει την τελική 12άδα της αποστολής που ταξίδεψε στο Τελ Αβίβ. Η τραυματίας Αντιγόνη Χαιριστανίδου και η αντικαταστάτριά της Εύα Κουμαντσιώτου είναι οι δύο τελευταίες παίκτριες που κόπηκαν από την ομάδα.

Η αποστολή της Εθνικής αποτελείται πλέον από τις: Αννα - Νίκη Σταμολάμπρου, Ελενα Μποσγανά, Διονυσία Αλεξανδρή, Πηνελόπη Παυλοπούλου, Ελενα Τσινέκε, Κατερίνα Σωτηρίου, Αρτέμιδα Σπανού, Ελεάννα Χριστινάκη, Ιωάννα Δίελα, Μαριέλλα Φασούλα, Ρένια Καρλάφτη, Εβίνα Σταμάτη.

Από πλευράς παικτριών η Ελενα Μποσγανά εξέφρασε την ανυπομονησία της για την έναρξη της αγωνιστικής δράσης αλλά και την αισιοδοξία της για τις δυνατότητες της ομάδας να κάνει φέτος το βήμα παραπάνω στη διοργάνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ