Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
EΛΛΑΔΑ - ΙΣΛΑΝΔΙΑ
Ωρα πρεμιέρας για την Εθνική ανδρών

Με υψηλές βλέψεις η Εθνική ανδρών μπαίνει από σήμερα στην... περιπέτεια του Ευρωμπάσκετ

Eurokinissi

Με υψηλές βλέψεις η Εθνική ανδρών μπαίνει από σήμερα στην... περιπέτεια του Ευρωμπάσκετ
Με υψηλές βλέψεις για διάκριση παρά τα όποια προβλήματα προέκυψαν στην πορεία της προετοιμασίας, η Εθνική ανδρών ξεκινάει από σήμερα την παρουσία της στο Ευρωμπάσκετ συμμετέχοντας στον Α' όμιλο των προκριματικών, που θα διεξαχθεί στη Φινλανδία. Η ελληνική ομάδα στη σημερινή πρεμιέρα θα αντιμετωπίσει την Ισλανδία, ενώ στον όμιλο συμμετέχουν ακόμα η οικοδέσποινα των αγώνων Φινλανδία, η Γαλλία, η Σλοβενία και η Πολωνία. Στην επόμενη φάση προκρίνονται οι τέσσερις πρώτες ομάδες της βαθμολογίας.

Σημειώνεται πως στη διοργάνωση οι τέσσερις όμιλοι της Α' φάσης θα διεξαχθούν σε Φινλανδία, Ρουμανία, Ισραήλ και Τουρκία. Η τελευταία είναι και η διοργανώτρια των επόμενων φάσεων (γύρος των «16», προημιτελικά, ημιτελικά, τελικοί).

Κόντρα σε έναν αντίπαλο όπως η Ισλανδία, που θεωρείται στα μέτρα της Εθνικής, η νίκη αποτελεί μονόδρομο στην επίσημη πρώτη της στη διοργάνωση αποφεύγοντας τα όποια απρόοπτα και φυσικά τις συνέπειες που μπορεί να έχουν. Βασική επιδίωξη του ελληνικού συγκροτήματος είναι να δείξει με το «καλημέρα» πως αφενός μεν ο στόχος της πρόκρισης στους «16» είναι στο χέρι του αφετέρου δίκαια μπορεί να διαθέτει τις όποιες υψηλότερες βλέψεις. Με τα προβλήματα πλέον να είναι παρελθόν, τεχνική ηγεσία και παίκτες που συγκροτούν την αποστολή που ταξίδεψε στη Φινλανδία δηλώνουν έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις. Μιλώντας για τον σημερινό αγώνα ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Κώστας Μίσσας, εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι παίκτες του είναι έτοιμοι να αντεπεξέλθουν στις ιδιαιτερότητες που κρύβει η πρεμιέρα σε τέτοιου είδους διοργανώσεις. Οπως τόνισε, στην Εθνική δεν υποτιμούν κανέναν αντίπαλο και η ομάδα προετοιμάζεται για τα όσα απαιτεί ο κάθε αγώνας ξεχωριστά. Για τον ίδιο η Ισλανδία είναι μια ομάδα που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής καθώς διαθέτει ένα νεανικό συγκρότημα που αρέσκεται στο παιχνίδι ταχύτητας, ενώ διαθέτει και ικανούς σουτέρ που μπορεί να κάνουν τη ζημιά. Μιλώντας για τα πλάνα της ελληνικής ομάδας ο Κώστας Μίσσας ανέφερε πως αυτά εστιάζονται στην περιφερειακή άμυνα, διευκρινίζοντας πως έχουν δουλευτεί και εναλλακτικές λύσεις ανάλογα με τα σχήματα που θα κατεβάζουν οι αντίπαλοι την κάθε στιγμή. Αλλωστε, όπως τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, η προσαρμογή της Εθνικής στις απαιτήσεις του κάθε αγώνα είναι από τα σημαντικότερα στοιχεία που θα καθορίσουν την πορεία της στο Ευρωμπάσκετ.

Τα άλλα ματς


Κόντρα στους φιλόδοξους οικοδεσπότες Φινλανδούς θα ανοίξει τους αγώνες της η Γαλλία, που αποτελεί το απόλυτο φαβορί για την πρωτιά του Α' ομίλου. Στα αξιοσημείωτα και το έτερο παιχνίδι του προγράμματος μεταξύ της Σλοβενίας, που στοχεύει ψηλά, και της Πολωνίας, που επιζητά να κάνει αισθητή την παρουσία της.

Πρεμιέρα και στο Β' όμιλο

Στο Τελ Αβίβ θα κάνει σήμερα πρεμιέρα και ο Β' όμιλος της διοργάνωσης, με τον οποίο μάλιστα θα διασταυρωθούν χιαστί (π.χ. Α1-Β4, Β1-Α4) οι ομάδες από τον Α' όμιλο όπου συμμετέχει η Εθνική ανδρών. Στο πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής ξεχωρίζει η αναμέτρηση των οικοδεσποτών Ισραηλινών με την Ιταλία (21.45). Επίσης θα παίξουν: Γερμανία - Ουκρανία (13.45), Λιθουανία - Γεωργία (18.30).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κληρώθηκαν οι όμιλοι για τα προκριματικά του EuroBasket 2025(2023-08-09 00:00:00.0)
Υπό ειδικές καταστάσεις σε ειδική αποστολή(2017-08-27 00:00:00.0)
Τελευταία πρόβα για την Εθνική ανδρών(2017-08-23 00:00:00.0)
Στόχος πλέον η παραμονή για Εθνική εφήβων(2016-12-20 00:00:00.0)
Υψηλές προσδοκίες για διάκριση(2015-09-05 00:00:00.0)
Σε προκριματικά το Μαρούσι(2009-06-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ