Σάββατο 6 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 45
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Σε προκριματικά το Μαρούσι

Σε προκριματικούς αγώνες θα διεκδικήσει τελικά το εισιτήριο για τους ομίλους της Ευρωλίγκας η ομάδα του Αμαρουσίου, όπως ανακοινώθηκε χτες από τους υπεύθυνους της διοργάνωσης. Υποψήφιοι αντίπαλοι της ελληνικής ομάδας που κατέκτησε την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα της Α1 μετά το θρίαμβο επί του Αρη, θα είναι ο Ερυθρός Αστέρας, η Ζαντάρ ή η Τσιμπόνα από την Κροατία, η Σαρλερουά, η Βέντπιλς από τη Λιθουανία και η Αζόφμας από την Ουκρανία και δύο ακόμη ομάδες για τις οποίες θα αποφασίσει προσεχώς η Ευρωλίγκα, καθώς υπάρχει πιθανότητα να είναι και οι δύο ιταλικές. Από τις 8 ομάδες που θα λάβουν μέρος στα προκριματικά μόνον οι δύο θα εξασφαλίσουν το εισιτήριο για τους ομίλους, κάτι που καθιστά πολύ δύσκολη την προσπάθεια της ελληνικής ομάδας.

  • Αύριο (15.45) ξεκινάει τις υποχρεώσεις της στον Β' όμιλο του Ευρωμπάσκετ η Εθνική γυναικών. Το τουρνουά διεξάγεται στη Λιέπαγια της Λετονίας και πρώτος αντίπαλος των Ελληνίδων καλαθοσφαιριστριών είναι η Ουγγαρία. Τη Δευτέρα (18:00) τα κορίτσια του Κ. Μίσσα αντιμετωπίζουν την Πολωνία και την Τρίτη (20:15) την οικοδέσποινα ομάδα της Λετονίας. Στόχος (και) της ελληνικής ομάδας είναι η πρόκριση στην φάση των «12».

Τη πρόκριση για τη δεύτερη φάση (12 ομάδες) παίρνουν οι τρεις πρώτες από τους τέσσερις ομίλους. Στη φάση των «12», δημιουργούνται δύο όμιλοι των έξι (οι τρεις πρώτοι του 1ου και του 2ου ομίλου, και οι τρεις πρώτοι του 3ου και 4ου ομίλου) και προκρίνονται οι τέσσερις. Λαμβάνονται υπόψιν τα αποτελέσματα των αγώνων ανάμεσα στις ομάδες από τον ίδιο όμιλο στην πρώτη φάση. Στους «8» διασταυρώνονται χιαστί (1-4, 2-3) από τους δύο ομίλους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ