Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ - ΕΣΘΟΝΙΑ
Να κερδίσει... έδαφος στο δρόμο για τη Ρωσία

Στο πλέον κομβικό σημείο όσον αφορά το στόχο της πρόκρισης στα τελικά του Μουντιάλ 2018 μπαίνει από σήμερα η Εθνική ανδρών, η οποία στο «Γ. Καραϊσκάκης», με το ρόλο της οικοδέσποινας, έχει το επόμενο τετραήμερο δύο καθοριστικά ραντεβού. Σήμερα κόντρα στην Εσθονία (21.45 ΣΚΑΪ/Cosmote Sports 1) και την Κυριακή με αντίπαλο το Βέλγιο, η Εθνική επιδιώκει τη συγκομιδή βαθμών που θα την διατηρήσουν σε τροχιά διεκδίκησης του εισιτηρίου για το ταξίδι στη Ρωσία. Σημειώνεται πως στον 8ο όμιλο η Εθνική ομάδα βρίσκεται στη δεύτερη θέση έχοντας 12 β., τέσσερις λιγότερους από το πρωτοπόρο Βέλγιο (16 β.) και έναν περισσότερο από την τρίτη Βοσνία, η οποία μέχρι στιγμής αποτελεί τον βασικό αντίπαλο για τη δεύτερη θέση. Υπενθυμίζεται πως την απευθείας πρόκριση για τα τελικά της Ρωσίας παίρνει ο πρώτος του κάθε ομίλου (12 στην Ευρώπη) ενώ ο δεύτερος οδηγείται στη διαδικασία των μπαράζ που θα διεξαχθούν στα τέλη Νοέμβρη.

Πριν από το Βέλγιο... η Εσθονία

Μπορεί ο σημερινός πρώτος αγώνας της Εθνικής κόντρα στην Εσθονία να διεξάγεται στη σκιά της αναμέτρησης με το Βέλγιο, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει βαρύτητα και παράλληλα ...επικινδυνότητα. Η Εθνική επιζητά τη διατήρηση του μέχρι τώρα αήττητου και πολύ περισσότερο να πάει στον κρίσιμο αγώνα με τους Βέλγους με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία. Συν τοις άλλοις με τα προκριματικά να μπαίνουν στην τελική ευθεία, τα όποια στραβοπατήματα με θεωρητικά αντιπάλους στα μέτρα της και μάλιστα εντός έδρας καθίστανται απαγορευτικά για την ελληνική ομάδα. Πολύ περισσότερο που η Βοσνία ...παραμονεύει σε απόσταση αναπνοής. Στις τάξεις της ομάδας όλοι δηλώνουν πως υπάρχει μόνο η Εσθονία και κανένα Βέλγιο προκειμένου να δείξουν τη βαρύτητα που δίνουν στο παιχνίδι.

Ολα αυτά έφεραν τον ομοσπονδιακό τεχνικό της ελληνικής ομάδας, Μίκαελ Σκίμπε, να ζητήσει ιδιαίτερη προσοχή σήμερα με βάση και τα όσα διακυβεύονται στο παιχνίδι. Για τον ίδιο, η ομάδα θα πρέπει να εμφανιστεί πιο επιθετική απ' ό,τι στον πρώτο αγώνα στο Ταλίν ενώ θα πρέπει να αντεπεξέλθει στις απουσίες βασικών παικτών. Σημειώνεται πως σήμερα απών θα είναι ο Κώστας Μήτρογλου αφού εξαιτίας του τραυματισμού του αναμένεται να προστατευτεί ενόψει Βελγίου. Απών θα είναι και ο τιμωρημένος Παπασταθόπουλος (που θα δώσει κανονικά το «παρών» την Κυριακή) ενώ αμφίβολοι παραμένουν οι τραυματίες Καπίνο και Τοροσίδης.

Τα άλλα ματς

Η δοκιμασία της Βοσνίας στην Κύπρο (21.45 Cosmote Sports 2), που συγκεντρώνει έντονο ελληνικό ενδιαφέρον για τη μάχη της πρόκρισης, ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα ματς του ομίλου που θα γίνουν σήμερα. Στο άλλο παιχνίδι το Βέλγιο αναμένεται να έχει εύκολο έργο υποδεχόμενο το Γιβραλτάρ (21.45 Cosmote Sports 3).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ