Τετάρτη 14 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΘΗΝΑΣ
Παρεμβάσεις για την εξασφάλιση ομαλής εξεταστικής για όλους

Με αφορμή την έναρξη της εξεταστικής, μια σειρά φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας ξεδιπλώνουν παρεμβάσεις και άλλες πρωτοβουλίες, οργανώνουν τη δράση τους για να εξασφαλιστεί πως η εξεταστική θα κυλήσει ομαλά για όλους τους φοιτητές και ότι κανένας δεν θα αντιμετωπίσει προβλήματα λόγω της εργασίας του ή κακού προγραμματισμού, ότι κανένας δεν θα αποκλειστεί.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκαν και έχουν ήδη προγραμματιστεί μια σειρά από παρεμβάσεις σε διοικήσεις τμημάτων, σχολών και ιδρυμάτων, ενισχυτικά μαθήματα αλληλεγγύης, ώστε να βοηθηθούν ειδικά οι πρωτοετείς φοιτητές.

Ακόμα, για τα ζητήματα που είναι πιθανό να προκύψουν κατά τη διάρκεια της εξεταστικής οι Σύλλογοι έχουν δημιουργήσει ηλεκτρονικές φόρμες, ώστε σε συνδυασμό με τα δημοσιευμένα τηλέφωνα και τη διά ζώσης ενημέρωση των εκλεγμένων, να εξασφαλίσουν πως καταγράφουν και ενημερώνονται άμεσα για κάθε πρόβλημα.

Είναι χαρακτηριστικά τα παραδείγματα από:

Τους Φοιτητικούς Συλλόγους στο Μαθηματικό και το ΠΤΔΕ στο ΕΚΠΑ, αλλά και στη Σχολή Μηχανικών του ΠαΔΑ όπου έχουν οργανώσει φροντιστηριακά μαθήματα αλληλεγγύης.

Τις κινητοποιήσεις του Φοιτητικού Συλλόγου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, για να παρθεί πίσω η απαράδεκτη απόφαση της Πρυτανείας για κατάργηση της εμβόλιμης εξεταστικής.

Τις κινητοποιήσεις και τη Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησε ο Φοιτητικός Σύλλογος των Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών για την αλλαγή του προγράμματος της εξεταστικής, ώστε να μην εξετάζονται μαθήματα το ένα πάνω στο άλλο.

Τις άμεσες παρεμβάσεις των Φοιτητικών Συλλόγων Πληροφορικής και Χημικών Μηχανικών για τους όρους εξέτασης σε μαθήματα (προβλήματα με το χρονικό περιθώριο και περιεχόμενο που ήταν εκτός ύλης) και εκπόνησης εργασιών.

Τον Φοιτητικό Σύλλογο του ΠΑΠΕΙ, όπου οι φοιτητές εξασφάλισαν πως θα υπάρχει ενημέρωση του Φοιτητικού Συλλόγου πριν ανακοινώνεται το πρόγραμμα, έτσι ώστε γρήγορα να αντιμετωπίζεται οποιαδήποτε δυσκολία.

Τον Φοιτητικό Σύλλογο Τοπογράφων του ΕΜΠ, όπου οι φοιτητές κινητοποιούνται για να καλυφθούν τα έξοδα των καλοκαιρινών ασκήσεων και πραγματοποιούνται εκτός της Σχολής.

Συνεχίζουν και διεκδικούν

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας καλούν όλους τους φοιτητές που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην εξεταστική να έρθουν σε άμεση επικοινωνία με τον Σύλλογό τους, για να μη μείνει κανένας μόνος στην εξεταστική! Συνεχίζουν τη δράση τους και διεκδικούν:

-- Εγκαιρη ανάρτηση των προγραμμάτων εξεταστικής αλλά και της εξεταστέας ύλης. Αντίστοιχα έγκαιρη ανάρτηση του προγράμματος της εξεταστικής και για τον μήνα Σεπτέμβρη.

-- Ανάρτηση στις πλατφόρμες των Πανεπιστημίων όλου του εκπαιδευτικού υλικού και των σημειώσεων. Εκτύπωσή τους για όλους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες με ευθύνη του ιδρύματος.

-- Επέκταση της φοιτητικής άδειας στους εργαζόμενους φοιτητές στον απαιτούμενο χρόνο για τη συμμετοχή τους στην εξεταστική. Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος φοιτητής.

-- Διπλή εξεταστική για τους επί πτυχίω φοιτητές και εμβόλιμη εξεταστική για όσους φοιτητές το έχουν ανάγκη.

-- Ανοιχτές λέσχες σίτισης καθ' όλη τη διάρκεια της εαρινής εξεταστικής.

-- Αναβαθμολογήσεις μαθημάτων σε περιπτώσεις μαζικών «κοψιμάτων» φοιτητών.

-- Εγκαιρη ανάρτηση των αποτελεσμάτων της εξεταστικής ώστε όλοι οι φοιτητές να μπορούν να προγραμματίσουν την πορεία των σπουδών τους.

-- Να εξασφαλιστεί με ευθύνη του κράτους η δωρεάν μετακίνηση των φοιτητών στον τόπο που ψηφίζουν.

-- Να εξασφαλιστεί η μεταφορά εργαστηρίων, μαθημάτων και εξεταστικής ώστε οι φοιτητές να εξασφαλίσουν τον απαραίτητο χρόνο προετοιμασίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να παρθούν άμεσα μέτρα για την αποκατάσταση της λειτουργίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας(2023-10-05 00:00:00.0)
Αγωνιστικά ραντεβού σήμερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη(2021-05-27 00:00:00.0)
Παρεμβάσεις για την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους και την εξεταστική(2020-09-03 00:00:00.0)
Κινητοποίηση σήμερα στις 11 π.μ. στο υπουργείο Παιδείας(2020-05-15 00:00:00.0)
Την «επόμενη μέρα» δυναμώνουμε τη διεκδίκηση για να μην πληρώσουμε ξανά!(2020-05-02 00:00:00.0)
Διαγράφονται άμεσα πάνω από 150.000 φοιτητές(2014-08-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ