Πέμπτη 25 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
Πώς ψηφίζουν οι ετεροδημότες στις 25 Ιούνη

Επειδή διακινούνται αναληθείς πληροφορίες στο διαδίκτυο και σε διάφορα Μέσα, ότι οι ετεροδημότες μπορούν να κάνουν αίτηση και τον μήνα Μάη, ώστε να ψηφίσουν στις 25 Ιούνη στον τόπο διαμονής τους, τονίζουμε ότι αυτό δεν ισχύει. Δεν μπορεί κανείς να κάνει αίτηση τώρα για να ψηφίσει στις 25 Ιούνη ως ετεροδημότης.

Τι ισχύει;

Αυτοί που σίγουρα θα ψηφίσουν ως ετεροδημότες στις νέες εκλογές είναι όσοι ψήφισαν ως ετεροδημότες και στις εκλογές της 21ης Μάη. Δηλαδή όσοι εγγράφηκαν στους σχετικούς καταλόγους με αίτησή τους μέχρι τις 28 Φλεβάρη και στη συνέχεια συγκροτήθηκε τμήμα 40 ετεροδημοτών από την ίδια εκλογική περιφέρεια στην περιοχή τους.

Τι ισχύει για αυτούς που έκαναν αίτηση ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 30 ΑΠΡΙΛΗ;

Οσοι έκαναν αίτηση εγγραφής στους καταλόγους ετεροδημοτών τους μήνες Μάρτη και Απρίλη, δηλαδή έκαναν αίτηση μέχρι τις 30 Απρίλη, θα πρέπει να τους επιτραπεί να ψηφίσουν ως ετεροδημότες στις εκλογές της 25ης Ιούνη. ΟΜΩΣ αυτήν τη στιγμή αυτό δεν είναι εξασφαλισμένο, με ευθύνη του υπουργείου.

Ηδη με παρεμβάσεις του το ΚΚΕ απαιτεί να παρθούν όλα τα μέτρα, με ευθύνη του υπουργείου, για να μπορέσουν να ψηφίσουν ως ετεροδημότες όσοι έκαναν αίτηση μέχρι τις 30 Απρίλη.

Θα είναι απαράδεκτο να στερηθούν το δικαίωμα ψήφου χιλιάδες εργαζόμενοι και νέοι που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα υπέρογκα έξοδα μετακίνησης, και βέβαια οι χιλιάδες εργαζόμενοι στον Τουρισμό - Επισιτισμό.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ