Πέμπτη 25 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ
«Αξιόπιστη, προοδευτική αντιπολίτευση» και άλλα παραμύθια

Ανέκδοτα για «αξιόπιστη, προοδευτική αντιπολίτευση» διακινεί το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, που μετά το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μάη επιχειρεί να παρουσιάσει εαυτόν ως τον «εναλλακτικό πόλο» απέναντι στη ΝΔ. Το κόμμα που την προηγούμενη τετραετία - για να μην πάμε πιο παλιά - υπερψήφισε το 70% των νόμων της ΝΔ...

Χαρακτηριστική η τοποθέτηση του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Μάντζου, σε τηλεοπτική εκπομπή, όπου σημείωσε μεταξύ άλλων ότι ζητούμενο είναι «να αποκτήσουμε επιτέλους μία ισχυρή, αξιόπιστη προοδευτική αντιπολίτευση. Και επιμένω στη λέξη αξιόπιστη, διότι αυτό τελικά έλειψε από το περιεχόμενο και το ύφος της αξιωματικής αντιπολίτευσης: Αξιοπιστία και συνέπεια», συνεχίζοντας με αυτόν τον τρόπο και το «ενδοοικογενειακό» καβγαδάκι με τον ΣΥΡΙΖΑ για την πρωτοκαθεδρία στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου εκτίμησε ότι «όλοι οι πολίτες έχουν κοινές αγωνίες (...) για την προστασία της πρώτης κατοικίας, για τις υψηλές τιμές στη στέγαση, για τις αρρύθμιστες μορφές εργασίας, για τον πληθωρισμό, για την ακρίβεια, για το κοινωνικό κράτος, για το κράτος δικαίου». Στις παραπάνω αγωνίες, βέβαια, το ΠΑΣΟΚ έχει βάλει τη σφραγίδα του με τη στάση του, τόσο την τελευταία τετραετία, όσο και προηγούμενα αλλά και την πολιτική του ως συμμέτοχου σε κυβερνήσεις: Υιοθετώντας μία προς μία τις στρατηγικές κατευθύνσεις της ΕΕ και του κεφαλαίου για το ξεχαρβάλωμα των εργασιακών σχέσεων, ψηφίζοντας από κοινού με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ τα «πράσινα» χαράτσια, όπως και το γενικευμένο φακέλωμα, και βέβαια με νόμους που έχουν δώσει «αέρα στα πανιά» των πλειστηριασμών. Εξάλλου, στο θέμα των πλειστηριασμών έχει δείξει και το πόσο «προοδευτική αντιπολίτευση» μπορεί να είναι, καταψηφίζοντας ξανά μαζί με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, τον περασμένο Φλεβάρη, την τροπολογία του ΚΚΕ για την απαγόρευση πλειστηριασμών των λαϊκών σπιτιών.

Η στρατηγική σύμπλευση, λοιπόν, του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ με τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ είναι που δεν μπορεί να κρυφτεί, εξ ου και η πόρτα μένει ορθάνοιχτη για κάθε σενάριο που θα διασφαλίζει την αντιλαϊκή «σταθερότητα» της επόμενης μέρας και με όποιο ρόλο.

Ενδεικτική η τοποθέτηση της Κατερίνας Μπατζελή, μέλους της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, σε διαδικτυακή εκπομπή, η οποία προσπαθώντας να ισορροπήσει ανάμεσα στη «σταθερότητα» και την «αντιπολίτευση», στο ερώτημα της δημοσιογράφου αν θα συζητήσει το ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ σε περίπτωση που μετά τις 25 Ιούνη λείπουν κάποιες έδρες από τη ΝΔ για να συγκροτήσει πλειοψηφία, απάντησε ότι «δεν το έχουμε σκεφτεί αυτό το θέμα»... σπεύδοντας να προσθέσει πως «η ΝΔ θέλει αυτοδυναμία και όχι μόνο αυτοδυναμία, θέλει και 180. Δεν υπάρχουν "αν", είναι τι δηλώνουν».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δημήτρης Γ. ΡΑΠΤΑΚΗΣ(2019-07-06 00:00:00.0)
Τι ψηφίζεις, τι σου βγαίνει; Η μόνη σταθερή ψήφος στο ΚΚΕ(2019-06-29 00:00:00.0)
Διαλαλεί τη χρησιμότητά του στο κεφάλαιο(2019-06-19 00:00:00.0)
«Παλιά καραβάνα», δοκιμασμένη στη χειραγώγηση του λαού(2019-06-01 00:00:00.0)
Ολα τα αλέθει ο «μύλος» των διεργασιών(2018-10-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ