Πέμπτη 25 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Κωμωδία

Εκεί που ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ τσακώνονταν για το ποιος θα κυβερνήσει, με όλους τους πιθανούς και απίθανους συνδυασμούς, τώρα ο καβγάς του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ είναι για το ποιος θα «παίξει» την ...αντιπολίτευση στη ΝΔ! Το έργο αλλάζει ανάμεσα στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις, από δράμα σε ...κωμωδία.

Η ΝΔ θα συνεχίσει ως ακόμα χειρότερη κυβέρνηση για τον λαό, όπως συμβαίνει με κάθε επόμενη κυβέρνηση, που κλιμακώνει το «έργο» της προηγούμενης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν ζητάει πίσω την ψήφο όσων τον εγκατέλειψαν, για να αποτελέσει μια «ισχυρή προοδευτική αντιπολίτευση στην ανεξέλεγκτη και αλαζονική κυβερνητική πλειοψηφία». Ο ΣΥΡΙΖΑ, που αποτέλεσε το κόμμα του «μνημονίου 3» ως κυβέρνηση.

Που στήριξε εμβληματικές αποφάσεις της κυβέρνησης της ΝΔ (50% των νομοσχεδίων της). Που ως πρόγραμμά του έχει το κοινό αντιλαϊκό τους, το Ταμείο Ανάκαμψης και τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενά του, τα «κοστολογημένα» μέτρα των ματωμένων πλεονασμάτων, τις πανάκριβες για τον λαό «πράσινες» μπίζνες. Ο ΣΥΡΙΖΑ των ΝΑΤΟικών δεσμεύσεων.

Μέχρι προχτές, εξάλλου, έραβε κοστούμι συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ, για να εφαρμόσει αυτός το κοινό αντιλαϊκό πρόγραμμα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, που τώρα λέει ότι θα το ...αντιπολιτευθεί!

Και την ίδια ώρα στελέχη του που δεν συντονίστηκαν ακόμα με το νέο προεκλογικό αφήγημα «καρφώνουν» τον ΣΥΡΙΖΑ, διαφημίζοντας την ετοιμότητά του να προσφέρει συναίνεση στη ΝΔ ακόμα και για την αναθεώρηση του Συντάγματος, όπου ως γνωστόν η ΝΔ επιδιώκει να συμπεριλάβει και το άρθρο 16!

Αλλά και το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή το κόμμα του «μνημονίου 1», μέχρι την παραμονή των εκλογών της 21ης Μάη ζητούσε αυξημένο ποσοστό για να το καταθέσει στον σχηματισμό κυβέρνησης, είτε με τη ΝΔ είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, ανάλογα με το ποιος θα ερχόταν πρώτος.

Τώρα, μπροστά στη νέα κάλπη, ζητάει να γίνει ο «ισχυρός πόλος» της αντιπολίτευσης στη ΝΔ, την ίδια ώρα που ο γραμματέας του, Α. Σπυρόπουλος, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ, αν δεν είναι αυτοδύναμη, θυμίζοντας με νόημα ότι το ΠΑΣΟΚ είχε προτείνει εδώ και καιρό «όλες οι δυνάμεις (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) να συνομιλήσουν»! Το ίδιο αφήνει να εννοηθεί και η πρώην υπουργός Κ. Μπατζελή, απαντώντας σε σχετική ερώτηση ότι «δεν το έχουμε συζητήσει ακόμα»...

Από αυτά τα κόμματα, που σήμερα παριστάνουν ότι ανατριχιάζουν με το ενδεχόμενο «ηγεμονίας» της ΝΔ, αλλά μέχρι χτες ψήφιζαν μαζί της τα περισσότερα αντεργατικά νομοσχέδια και κινούνται στις ίδιες αντιλαϊκές κατευθύνσεις, το μόνο που μπορεί να περιμένει ο λαός είναι ένας νέος γύρος συναινέσεων και στήριξης των επόμενων αντιλαϊκών πολιτικών.

Το επιβεβαιώνει άλλωστε και η Εαρινή Εκθεση της Κομισιόν: Δεν επαναλαμβάνει μόνο τις βασικές αντιλαϊκές κατευθύνσεις που αποτελούν κοινό τόπο στα προγράμματα όλων, αλλά αποκαλύπτει και ότι οι «δεσμεύσεις» τους για καλύτερους τάχα μισθούς είναι σαν τις κάλπικες δεκάρες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι τριετίες, που μένουν παγωμένες τουλάχιστον μέχρι το 2027 και, αν ποτέ ξεπαγώσουν, δεν θα έχουν αναδρομική ισχύ!

«Ούτε ψύλλος στον κόρφο τους» λοιπόν για τους εργαζόμενους τα καλέσματα από αυτές τις δυνάμεις, που ψαρέψουν ψήφους στη γνήσια λαϊκή ανησυχία για την άγρια επίθεση που ετοιμάζει η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ. Ο λαός, που υποφέρει από την πολιτική που φέρει τη σφραγίδα και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, έχει πια μεγάλη πείρα. Εχει επιλογή για πραγματική αντιπολίτευση, με βάση τα δικά του συμφέροντα: Ισχυρό ΚΚΕ, για να οργανωθεί ακόμα καλύτερα η άμυνα του λαού απέναντι στην αντιλαϊκή συναίνεση, αλλά και για να ανοίξουν δρόμοι αντεπίθεσης.Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ