Πέμπτη 25 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΗΠΑ
Με τη σφραγίδα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ προωθούν τους «κοινούς στόχους»

«

Μέλι» στάζουν οι Αμερικανοί για τις κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, όπως οικοδόμησαν και ενίσχυσαν όλα αυτά τα χρόνια τη διμερή σχέση με τις ΗΠΑ, τη βαθύτερη εμπλοκή στα ευρωατλαντικά σχέδια σε Βαλκάνια και Ανατολική Μεσόγειο.

Χαρακτηριστικά, σε ερώτηση για τη σχεδιαζόμενη αγορά, από την ελληνική κυβέρνηση, μαχητικών F-35 (άλλη μια αγορά πανάκριβου οπλισμού για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ), ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ τόνισε ότι «οι ΗΠΑ θεωρούν την Ελλάδα έναν απαραίτητο σύμμαχο και εταίρο στο ΝΑΤΟ. Μαζί, οι χώρες μας προωθούν τους κοινούς μας στόχους για την ειρήνη και την ευημερία στην Ανατολική Μεσόγειο, στα Δυτικά Βαλκάνια, στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και πέρα από αυτήν. Η αμυντική σχέση ΗΠΑ - Ελλάδας είναι ισχυρότερη από ποτέ. Η συνεργασία μας ενισχύει το ΝΑΤΟ και κάνει την περιοχή πιο ασφαλή».

Και πώς αλλιώς να απαντήσει, εφόσον σ' όλους τους «κοινούς στόχους» με τις ΗΠΑ, ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, από θέση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, έχουν βάλει με κάθε τρόπο πλάτη και δεσμεύονται για τη συνέχεια.

Χαρακτηριστικά είναι και τα όσα είπε στο πρόσφατο ντιμπέιτ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θυμίζοντας ότι και από τη θέση της αντιπολίτευσης στήριξε τη συντριπτική πλειοψηφία των ΝΑΤΟικών συμφωνιών και αυτές για τους εξοπλισμούς, διαβεβαιώνοντας ότι «προφανώς και θα τιμήσουμε τις συμβάσεις που έχει υπογράψει η χώρα μας». Δέσμευση που «χαιρετίστηκε» μάλιστα τότε και από τον Μητσοτάκη, και φυσικά ισχύει και για την επόμενη μέρα, για την «αντιπολίτευση» που ισχυρίζεται ότι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, πάνω στο ΝΑΤΟικό τρένο όπου βρίσκεται μαζί με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και λοιπούς.

Και σε ό,τι αφορά τους εξοπλισμούς για τις ΝΑΤΟικές ανάγκες άλλωστε η ΝΔ συνεχίζει το πρόγραμμα των F-16 που της κληροδότησε ο ΣΥΡΙΖΑ - από εκείνη τη συνάντηση με τον «διαβολικά καλό» Τραμπ - όπως και αυτό της αναβάθμισης των αεροσκαφών «P3 Orion» (για τα οποία η τότε κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου διέχεε με ...non paper ότι επείγει αφού «το NATO θέλει κάθε μέρα για τις δικές του ανάγκες εναέρια επιτήρηση σε Αιγαίο και Νοτιοανατολική Μεσόγειο»), ενώ έχει τη σύμφωνη γνώμη του ΣΥΡΙΖΑ και για την αγορά των F-35. Και βέβαια ούτε λόγος για τον «πρωταθλητισμό» σε ό,τι αφορά τις ΝΑΤΟικές δαπάνες...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ