Τετάρτη 10 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ
Δεν θα περάσει η προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησης των εργαζομένων

Να αθωωθούν οι συνδικαλιστές που διώκονται από τη δημοτική αρχή Αλίμου

Την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, που επιχειρεί για πολλοστή φορά η δημοτική αρχή Αλίμου, καταγγέλλει το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του.

Οπως σημειώνει, τη Δευτέρα 15 Μάη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, στα Δικαστήρια της Ευελπίδων, εκδικάζεται η έφεση του Βασίλη Γκιτάκου, γραμματέα του Σωματείου Οδηγών Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά, μέλους του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ ΟΤΑ και μέλους της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, ενάντια στην καταδικαστική απόφαση 9μηνης φυλάκισης με αναστολή που του επιβλήθηκε, επειδή μαζί με εργαζόμενους του δήμου, συνδικαλιστές, συνδικάτα και φορείς της πόλης υπερασπίστηκε εργαζόμενη την οποία απειλούσε η δημοτική αρχή Αλίμου με απόλυση.

Μαζί εκδικάζεται και η έφεση της δημοτικής αρχής Αλίμου εναντίον άλλων τριών συνδικαλιστών, της Κατερίνας Γιαννούλια (πρώην μέλους του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ), του Μάριου Κατσουρού (πρώην μέλους του ΓΣ της ΠΟΕ ΟΤΑ) και του Γιάννη Καπράλου (πρώην προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αλίμου), στην πρωτόδικη αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου για τον ίδιο λόγο.

Το ΠΑΜΕ επισημαίνει ότι «κυβερνήσεις και δημοτικές αρχές, που τώρα προσπαθούν να ξεχαστεί το προδιαγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών το οποίο στοίχισε τη ζωή 57 ανθρώπων, χάνουν τη φωνή τους στα χιλιάδες εργοδοτικά εγκλήματα που προκαλούν, στις τριτοκοσμικές συνθήκες εργασίας και στην καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων, γεννώντας νεκρούς και σακατεμένους, αλλά τη βρίσκουν στεντόρεια όταν πρόκειται να ποινικοποιήσουν τη συνδικαλιστική δράση, διώκοντας ποινικά συνδικαλιστές και συνδικάτα για τη δράση και τον αγώνα τους.

Ο στόχος της δημοτικής αρχής Αλίμου είναι ο ίδιος με τον στόχο της κυβέρνησης, με αποκορύφωμα τον εκτρωματικό και αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη θέλουν να απαλλαγούν από τους αγωνιστές συνδικαλιστές και τα ταξικά συνδικάτα, από τους αγώνες και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων.

Η προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησης των εργαζομένων θα πέσει στο κενό. Οχι μόνο δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε, αλλά αντίθετα τέτοιες ενέργειες πεισμώνουν και δυναμώνουν το εργατικό κίνημα.

Εκφράζοντας την αλληλεγγύη και τη στήριξή μας στους συναγωνιστές συναδέλφους, αγωνιζόμαστε μαζί τους και απαιτούμε την πλήρη αθώωσή τους».

Ανακοινώσεις για το ίδιο ζήτημα εξέδωσαν το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διεκδικούν το δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή δουλειά(2023-03-31 00:00:00.0)
Εννιά μήνες φυλάκιση σε συνδικαλιστή για τη δράση του(2022-02-02 00:00:00.0)
Στάση εργασίας και διαμαρτυρία από τους εργαζόμενους στις κοινωνικές δομές(2021-06-29 00:00:00.0)
Εκδικάζεται η έφεση κατά της καταδίκης συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ(2018-02-02 00:00:00.0)
Στοχοποιεί συνδικαλιστή επειδή δεν έγινε απεργοσπάστης(2012-11-23 00:00:00.0)
Απεργούν σήμερα οι συμβασιούχοι στο Δημόσιο(2011-04-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ