Παρασκευή 31 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ
Διεκδικούν το δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή δουλειά

Στάση εργασίας και συγκέντρωση στο υπουργείο Εσωτερικών πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ με απόφαση της Ομοσπονδίας τους, διεκδικώντας μεταξύ άλλων την κατάργηση της διάταξης που προβλέπει ότι οι δημοτικές αρχές πρέπει να εξαντλούν τα ένδικα μέσα προκειμένου να ακυρώνουν δικαστικές αποφάσεις, όπως η παραμονή συμβασιούχων στην εργασία.

Βέβαια αυτό αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου, γιατί οι στρατιές των χιλιάδων συμβασιούχων έχουν απέναντί τους πολυάριθμους νόμους που υπονομεύουν το δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, ψηφισμένους από όλες τις κυβερνήσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι όλοι μαζί, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, στην αναθεώρηση του Συντάγματος το 2001, ψήφισαν το άρθρο που απαγορεύει τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου, ενώ πάλι όλοι μαζί στην τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος, το 2019, απέρριψαν το αίτημα του ΚΚΕ αλλά και πλήθους συνδικαλιστικών οργανώσεων να καταργηθεί η σχετική πρόβλεψη.

Στη συγκέντρωση συμμετείχε και το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, απαιτώντας μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. «Καμία απόλυση. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους», ξεκαθάριζε το πανό του Συνδικάτου, το οποίο επιπλέον προβάλλει αιτήματα για κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας, κατάργηση του νόμου Βορίδη για εξάντληση των ένδικων μέσων σε εργατικές διαφορές. Και απαιτεί κανένας δήμαρχος να μην ασκήσει έφεση στις θετικές πρωτόδικες αποφάσεις, αλλά να τις αποσύρουν τώρα όσοι τις άσκησαν.

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν ο Γιάννης Δελής, βουλευτής του ΚΚΕ, και οι εκλεγμένοι σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Καισαριανής Ηλίας Σταμέλος, μέλος του ΔΣ της ΠΕΔΑ, και Αγίου Δημητρίου Τάσος Γιαννέζος.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ