Παρασκευή 31 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Με κινητοποιήσεις απαιτεί άμεσα την υπογραφή τοπικής κλαδικής ΣΣΕ

Εντείνει τις δράσεις του για την υπογραφή τοπικής κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ζακύνθου, που χτες το πρωί προχώρησε σε μαχητική παράσταση διαμαρτυρίας στον πρόεδρο της Ενωσης Ξενοδόχων της πόλης.

Με συνθήματα, όπως, «Θέλουμε Συμβάσεις Συλλογικές, όχι ανατιμήσεις καθημερινές», μέλη της διοίκησης του συνδικαλιστικού φορέα καυτηρίασαν την άρνηση των τεσσάρων Ενώσεων Ξενοδόχων να προσέλθουν σε διαπραγματεύσεις για το θέμα, παρά και τη σχετική πρόσκληση που τους απευθύνθηκε. Τόνισαν ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις, αντιθέτως απαιτούν άμεσα απαντήσεις στα αιτήματα που έχουν τεθεί, μεταξύ άλλων, για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, τήρηση ωραρίων, ρεπό και αδειών αλλά και για αξιοπρεπείς συνθήκες διαμονής στους εργαζόμενους εκτός νομού.

Να σημειωθεί ότι σε πολλά ξενοδοχεία έχουν ήδη αρχίσει οι προετοιμασίες για τη νέα σεζόν, με εργαζόμενους να βρίσκονται σε αυτά, χωρίς να έχουν προσληφθεί, όντας ανασφάλιστοι και απλήρωτοι, κάτι που καταγγέλθηκε και στην παράσταση διαμαρτυρίας.

Στο πλαίσιο αυτό, το συνδικάτο καλεί σε κλιμάκωση της πάλης και με νέα κινητοποίηση αύριο, Σάββατο, με μηχανοκίνητη πορεία με αφετηρία το γήπεδο (9 μ.μ.).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ