Τετάρτη 10 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΥΓΕΙΑ
Οικογένεια ανάπηρου πληρώνει για αναπνευστήρα διότι δεν υπάρχει στο δημόσιο νοσοκομείο!

Να νοικιάσει ειδικό αναπνευστήρα, αφού δεν διαθέτει τέτοιον το Νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού», αναγκάζεται οικογένεια παιδιού με βαριά αναπηρία που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο! Την καταγγελία κάνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, αναδεικνύοντας τις συνέπειες της διαχρονικής υποχρηματοδότησης και εμπορευματοποίησης του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Οπως σημειώνει η ΣΕΑΑΝ, «το παιδί Ε.Π., 16 χρονών, αφού νοσηλεύτηκε στη ΜΕΘ, του έχει γίνει τραχειοστομία και για να βγει από τη ΜΕΘ χρειάζεται ειδικό αναπνευστηράκι, το οποίο το νοσοκομείο δεν διαθέτει και πρέπει να πληρώνει η οικογένεια σε ιδιωτική εταιρεία για την ενοικίασή του 300 ευρώ τον μήνα. Την ίδια στιγμή περιμένει έγκριση από τον ΕΟΠΥΥ για τη χορήγηση αναπνευστήρα για το σπίτι, που καθυστερεί, και σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΕΟΠΥΥ δεν θα καλύψει το σύνολο του κόστους και θα πρέπει οι γονείς του να πληρώσουν ένα μεγάλο ποσό».

Αδιανόητα και απαράδεκτα χαρακτηρίζει τα παραπάνω η ΣΕΑΑΝ, απαιτώντας να λυθεί με συγκεκριμένα μέτρα το πρόβλημα, χωρίς η οικογένεια να βάλει το χέρι στην τσέπη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ