Παρασκευή 11 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΩΞΗ κατά του «Ρ»
Δυναμικά συλλαλητήρια σε Βόλο και Τρίκαλα

Δυναμικά και μαζικά συμμετείχαν τα μέλη, οι φίλοι, οι οπαδοί του ΚΚΕ και άλλοι προοδευτικοί άνθρωποι στις πικετοφορίες υπεράσπισης του «Ριζοσπάστη», που διοργάνωσαν χτες στο Βόλο και τα Τρίκαλα οι ΝΕ του Κόμματος, παρά τη δυνατή βροχή που έπεφτε και στις δύο πόλεις. Καταδικάζοντας την κυβερνητική επιχείρηση φίμωσης του «Ριζοσπάστη», ταυτόχρονα έδωσαν υπόσχεση καθημερινής μάχης για την άνοδο της κυκλοφορίας της εφημερίδας, έτσι ώστε να φτάσει σε κάθε σπίτι, στις πόλεις και στα χωριά, σε όλους τους χώρους δουλιάς.

Στο Βόλο, η πικετοφορία ξεκίνησε έξω από τα τοπικά γραφεία του ΚΚΕ, όπου μιλώντας ο γραμματέας της ΝΕ Μαγνησίας του Κόμματος, Μιχάλης Τσιώνας, τόνισε ότι η κυβερνητική πολιτική δίωξη κατά του «Ριζοσπάστη» και κατά συνέπεια του ΚΚΕ, εντάσσεται σε μια γενικότερη προσπάθεια περιορισμού των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού, της ελεύθερης έκφρασης και άσκησης πολιτικής κριτικής σ' αυτούς που ασκούν την εξουσία. Ο Μιχάλης Τσιώνας υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δε θέλει να υπάρχει ο «Ριζοσπάστης», η φωνή των εργαζομένων και προσπαθούν να την εξοντώσουν με κάθε τρόπο. Πρόσθεσε, δε, ότι κάνουν μεγάλο λάθος ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αν πιστεύουν ότι θα τα καταφέρουν. Καταλήγοντας ο Μιχάλης Τσιώνας επισήμανε ότι η καλύτερη απάντηση στους διώκτες του «Ριζοσπάστη» θα είναι η μαζική ενίσχυση του ΚΚΕ στις εκλογές και η αύξηση της κυκλοφορίας της εφημερίδας. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης, η οποία έδωσε την ευκαιρία στους κομμουνιστές να έχουν ζωντανό διάλογο με τους κατοίκους του Βόλου, οι οποίοι εξέφραζαν την αλληλεγγύη τους στο «Ριζοσπάστη».

Φωνή καταδίκης στην κυβερνητική επιχείρηση φίμωσης του «Ριζοσπάστη» ύψωσαν χτες το απόγευμα και τα μέλη, οι φίλοι και οπαδοί στα Τρίκαλα, δηλώνοντας την αποφασιστικότητά τους να υπερασπιστούν με τον αγώνα τους την εφημερίδα που πάντα στήριζε και στηρίζει τα εργατικά και λαϊκά συμφέροντα. Ξεκινώντας από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης και με συνθήματα όπως «Γιαννόπουλε Σημίτη, μάθετε ιστορία, το ΚΚΕ δε λύγισε στην τρομοκρατία», «Η τρομοκρατία δε θα περάσει», οι κομμουνιστές και όλοι όσοι ήταν εκεί για να συμπαρασταθούν στο «Ριζοσπάστη» πραγματοποίησαν πικετοφορία στους δρόμους της πόλης. Στην ομιλία του ο Κώστας Ντίνος, μέλος της ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ, τόνισε ότι η δίωξη κατά του «Ριζοσπάστη» αποτελεί συνέχεια των σχεδίων της πλουτοκρατίας και των μηχανισμών της για την τρομοκράτηση και τη συκοφάντηση του εργατικού - λαϊκού κινήματος, με στόχο την πρωτοπόρα πολιτική δράση των κομμουνιστών και κάθε ανθρώπου ή φορέα που αγωνίζεται κατά της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, της ΕΕ και της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας. Καταλήγοντας ο Κώστας Ντίνος υπογράμμισε ότι με αγώνα και πάλη οι κομμουνιστές και η εργατική τάξη θα ματαιώσουν τα σχέδια της κυβέρνησης και της πλουτοκρατίας, ενώ απηύθυνε κάλεσμα στο λαό των Τρικάλων να ενισχύσει το ΚΚΕ στις εκλογές της 9ης Απρίλη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ