Παρασκευή 11 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Για ποιο θέμα;

ΠΟΛΥ μας άρεσε αυτό που είπε τις προάλλες ο Γιωργάκης. Να μείνει εκτός της κομματικής αντιπαράθεσης η εξωτερική πολιτική της χώρας και να μην επηρεαστούν όσα έχουν επιτευχθεί (;).

Εξίσου καλό και αυτό που λένε τα οικονομικά επιτελεία της κυβέρνησης και διάφορα «γιαποειδή» για το Χρηματιστήριο. Προς Θεού, επαναλαμβάνουν κάθε τόσο, μην ειπωθεί καμιά «στραβή» για την οικονομία και χαλάσει η θετική πορεία του.

Τέλος, το καλύτερο από όλα είναι αυτό που επαναλαμβάνουν - ο καθένας με τον τρόπο του - οι δύο «μονομάχοι». Είμαστε - λένε - ένα βήμα από την ΟΝΕ, με δεδομένη την έγκριση της ελληνικής συμμετοχής, οπότε δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος να συζητάμε και γι' αυτό. Μάλιστα.

Εμείς, μια μικρή απορία έχουμε: Για ποιο πράγμα, τέλος πάντων, θα συζητήσουμε και θα ψηφίσουμε σε αυτές τις εκλογές;

Διότι αν δεχτούμε ότι η οικονομική και η εξωτερική πολιτική δεν είναι συζητήσιμες, τι απομένει; Η υγεία και η παιδεία; Μα τους τομείς αυτούς - όπως και τους υπόλοιπους - ή θα τους αναλάβει η «αγορά» και η «ιδιωτική πρωτοβουλία» ή πρέπει να μιλήσουμε και για την οικονομία, την ΟΝΕ, τα υπερκέρδη, κλπ., κλπ.

Προφανώς, τα θέματα που προτιμούν οι οπαδοί του «ευρω-μονόδρομου» και της «νέας τάξης» είναι άλλα. Για παράδειγμα, ποιος είναι περισσότερο ερωτευμένος με τη γυναίκα του. Ο Σημίτης με τη Δάφνη ή ο Καραμανλής με τη Νατάσα;

`Η ποιος πάει σε «σκυλάδικα» και ποιος σε μπαρ και άλλα παρόμοια.

Βέβαια, θα μπορούσαν κι αυτά να σταθούν. Με μια προϋπόθεση όμως: Αντί ψεύτικες υποσχέσεις και λαγούς με πετραχήλια, να μοιράζουν ούζο, κρασί και σαμπάνιες...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ