Παρασκευή 11 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κυβερνητική υποκρισία!

Αρνητικός στις οικονομικές ενισχύσεις ανέργων στην Εύβοια, ο υφυπουργός Εργασίας Χρ. Πρωτόπαππας. Ερώτηση στη Βουλή προχθές του βουλευτή του ΚΚΕ, Νίκου Γκατζή

Προκλητικός αν μη τι άλλο ήταν προχθές στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας, Χρήστος Πρωτόπαππας απαντώντας σε Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Νίκου Γκατζή για καθυστερήσεις στην καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στους άνεργους ανθρακωρύχους της Βορειοκεντρικής Εύβοιας αφού αρχικά επικαλέστηκε ότι δεν υπήρξαν καθυστερήσεις και στη συνέχεια αποκάλεσε τις οικονομικές ενισχύσεις «κοροϊδία»!

Οπως είπε για την κυβέρνηση υπάρχει το δίλημμα πού θα αξιοποιήσει τα χρήματα των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ για την ανεργία: «Σε έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις ανάλογα με το πόσο πιέζει ο κάθε συνάδελφος ή η κάθε περιοχή, ή θα τα διαθέσουμε για την επανένταξη των ανέργων. Εμείς προτιμούμε το δεύτερο. Σας λέω την προσωπική μου άποψη. Πολύ δύσκολα εγώ πλέον θα συναινέσω σε οικονομικές ενισχύσεις αυτού του τύπου». Αμεση ήταν η απάντηση του Νίκου Γκατζή, απέναντι στον υποκριτικό αυτό ισχυρισμό αφού σημείωσε ότι η κυβέρνηση κάθε άλλο παρά ακολουθεί πολιτική ενίσχυσης της απασχόλησης. «Ποια υποδομή υπάρχει για να υποδεχτεί αυτούς τους ανθρώπους να πάνε στην επανένταξη;», σημείωσε προσθέτοντας ότι «στην ίδια περιοχή στους ανθρακωρύχους του Σκαλιστήρη, 45άρηδες και 40άρηδες ανθρώπους τους στείλατε να γίνουν μοντελίστ».

Αναφερόμενος στα περίφημα επιδοτούμενα προγράμματα του ΟΑΕΔ, σημείωσε ότι «αυτά τα προγράμματα τα οποία κάνετε είναι ίσα -ίσα για να τα τρώνε οι ημέτεροι». Κατέληξε λέγοντας: «συμφωνούμε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, αλλά βλέπετε κι εσείς ότι καθημερινά οι επιχειρήσεις κλείνουν. Απόρροια της πολιτικής σας και των κατευθύνσεων που έχετε. Τα ξεπουλάτε όλα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ