Παρασκευή 21 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης

-- Η ΤΕ Πιερίας του ΚΚΕ και το Παράρτημα Κατερίνης της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ οργανώνουν εκδήλωση τιμής και μνήμης την Κυριακή 23 Απρίλη, στις 12 το μεσημέρι, για τους αγωνιστές που έπεσαν στη μάχη στα Τάχνιστα Μηλιάς στις 18/4/1943 κατά της ναζιστικής Κατοχής.

Την προηγούμενη μέρα, Σάββατο 22 Απρίλη, το Παράρτημα Κατερίνης της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ θα πραγματοποιήσει εκδήλωση, στις 7 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του οικοτροφείου στον Σταθμό. Περιλαμβάνει έκθεση τεκμηρίων, φωτογραφίες κατοχής του Σταθμού, ομιλία.

-- Ιστορικό περίπατο στα ματωμένα χώματα των Παλαιών Κερδυλίων και της Παλαιοκώμης Σερρών οργανώνει η ΚΟΒ Πληροφορικής Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 23 Απρίλη, με κεντρικό σύνθημα «Μάθε την αλήθεια! Το χώμα που πατάς, λευτέρωσαν με αγώνα ΕΑΜ-ΕΠΟΝ-ΕΛΑΣ». Η αναχώρηση θα γίνει στις 10 π.μ., από το πρώην Στρατόπεδο «Παύλου Μελά».

-- Τον κομμουνιστή Μήτσο Ρεμπούτσικα, δικηγόρο από την Αχαγιά, που εκτελέστηκε στα 39 του χρόνια την Πρωτομαγιά του 1944 στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, τιμούν η ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ και οι Οργανώσεις της ΚΝΕ στον νομό, με εκδήλωση την Κυριακή 30 Απρίλη (11.30 π.μ.), στην πλατεία Παπαγιαννοπούλου της Κάτω Αχαΐας.

Θα μιλήσει ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτής Αχαΐας και εκ νέου υποψήφιος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ