Σάββατο 8 Απρίλη 2023 - Κυριακή 9 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΙΝΑ ΚΟΥΖΙΑΚΗ
Οι εξελίξεις να αποτελέσουν κριτήριο ψήφου

Σε δήλωσή της στον «Ριζοσπάστη» η Τίνα Κουζιάκη, υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στην ΠΕ Κοζάνης και μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, σημειώνει:

«Το κλείσιμο της γέφυρας επιβαρύνει το κόστος ζωής και την ασφάλεια χιλιάδων, έρχεται να προστεθεί στην ήδη επιβαρυμένη κατάσταση από την ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια, την ανεργία.

Η εξέλιξη αυτή ήταν προδιαγεγραμμένη αφού από την κατασκευή της γέφυρας μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική συντήρηση, ενώ από το 2012 που υπήρχαν εμφανείς και εντοπισμένες φθορές δεν έγινε απολύτως τίποτα. Χαρακτηριστικό είναι ότι μέχρι το 2022 αγνοούνταν τα σχέδια της γέφυρας.

Ολα αυτά σε μια περιοχή όπου στα πλαίσια της απολιγνιτοποίησης διαφημίζονται επενδύσεις δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης, του "Πράσινου" Ταμείου κ.τ.λ. γεγονός που δείχνει ότι για τις εργατικές - λαϊκές ανάγκες για ασφαλείς και φθηνές μεταφορές δεν υπάρχουν κονδύλια, τη στιγμή που δίνεται πακτωλός χτημάτων στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Δείχνει ότι η γέφυρα δεν ήταν μοιραίο να κλείσει και ευθύνη έχουν γι' αυτό όλα τα αστικά κόμματα που κυβέρνησαν διαχρονικά, που υλοποίησαν την πολιτική που αντιμετωπίζει τις υποδομές και τη συντήρησή τους με κριτήρια κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Ευθύνη έχουν και οι εκλεγμένοι στην Τοπική Διοίκηση που ποικιλοτρόπως στήριξαν αυτήν την πολιτική, που άφησαν τις υποδομές στο χάλι τους (π.χ. το εναλλακτικό οδικό δίκτυο) και σήμερα προσπαθούν να αποποιηθούν τις ευθύνες τους.

Ολα αυτά ήταν γνωστά: Οι ίδιοι οι κάτοικοι, σωματεία και φορείς είχαν εκφράσει την ανησυχία τους μέσα από πολλά υπομνήματα, όπως είχε κάνει και η "Λαϊκή Συσπείρωση" Δυτικής Μακεδονίας με Ερώτησή της προς τον περιφερειάρχη τον Ιούνη του 2021.

Το ΚΚΕ, με ευθύνη, από την πρώτη στιγμή είναι στο πλευρό των κατοίκων και δίνει τη μάχη της διεκδίκησης και στήριξης των αιτημάτων του λαού της περιοχής. Οι κομμουνιστές μέσα από τα σωματεία και τους φορείς στους οποίους δρουν συμβάλλουν να εκφραστεί αγωνιστικά η αγωνία των κατοίκων, στηρίζουν πρωτοβουλίες φορέων που διεκδικούν λύσεις στα προβλήματά τους.

Παράλληλα καταθέσαμε Ερώτηση στη Βουλή και στη συνέχεια Επίκαιρη Ερώτηση για την ασφαλή επαναλειτουργία της γέφυρας. Ακόμη καταθέσαμε στη Βουλή ξεχωριστή Ερώτηση για την ανάγκη ενίσχυσης του Κέντρου Υγείας Σερβίων και του Περιφερειακού Ιατρείου του Βελβεντού.

Η εξέλιξη με τη γέφυρα Σερβίων πρέπει να αποτελέσει κριτήριο ψήφου αφού και σε αυτήν την περίπτωση εκφράζεται το "πάμε και όπου βγει" για τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Αυτό που λένε όλοι ότι "αν δεν είχε συμβεί το έγκλημα στα Τέμπη κάποια στιγμή η γέφυρα θα κατέρρεε" με άγνωστες συνέπειες δεν πρέπει να ξεχαστεί. Οι ένοχοι πρέπει να τιμωρηθούν και στην κάλπη.

Να ενισχύσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ που θέλει και μπορεί να οργανώσει τους αγώνες του λαού για ανακούφιση στο σήμερα και έχει ολοκληρωμένο σχέδιο για το πώς οι υποδομές, η κατασκευή τους, η συντήρησή τους θα γίνονται με κριτήριο τις εργατικές - λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ