Σάββατο 8 Απρίλη 2023 - Κυριακή 9 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απεργούν στις 10 Απρίλη οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία των εργαζομένων των ΟΤΑ τη Δευτέρα 10 Απρίλη, που αποφάσισε η Ομοσπονδία τους, απευθύνει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, καλώντας σε απεργιακή συγκέντρωση στις 9 π.μ. στην πλατεία Βάθης.

Το Συνδικάτο θέτει ως αίτημα αιχμής τη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή καμία απόλυση συμβασιούχου. Αναδεικνύει τις ευθύνες κυβερνήσεων και δημοτικών αρχών, που προεκλογικά θυμήθηκαν «μονιμοποιήσεις» μόνο για όσους έχουν δικαστικές αποφάσεις, θυμίζοντας την αρνητική τους στάση στην πρόταση των 150 Ομοσπονδιών και Σωματείων για άρση των συνταγματικών περιορισμών του άρθρου 103 του Συντάγματος, αναφορικά με τη μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.

Καλεί τους εργαζόμενους να μη δείξουν εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού και στην ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ, που «δηλώνουν ότι είναι υπέρμαχοι της μονιμοποίησης μόνο όσων συμβασιούχων "αποδεδειγμένα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες"».

Το Συνδικάτο προβάλλει τα αιτήματα: Καμία απόλυση. Κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με κρατική χρηματοδότηση. Κατάργηση του νόμου Βορίδη, για εξάντληση των ένδικων μέσων σε εργατικές διαφορές, και όλων των αντεργατικών νόμων που εμποδίζουν τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Κανένας δήμαρχος να μην ασκήσει έφεση στις θετικές πρωτόδικες αποφάσεις και όσοι τις άσκησαν να τις αποσύρουν τώρα.

Στην απεργία και στη συγκέντρωση στην πλατεία Βάθης καλεί το Σωματείο Εργαζομένων Κέντρων Κοινότητας και Παρακολουθημάτων (ΠΑΝΣΕΚΚ), όπως και ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, που έχει προκηρύξει στάση εργασίας (έναρξη ωραρίου έως 12 μ.) για όλους τους συμβασιούχους στην Περιφέρεια και καλεί στη συγκέντρωση στην πλατεία Βάθης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ