Παρασκευή 31 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΗΛΕΙΑ
Στη Βουλή η καθυστέρηση καταβολής αποζημιώσεων για τις πυρκαγιές του 2021

Αμεσα μέτρα από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ζητά το ΚΚΕ

Αμεσα μέτρα για να καλυφθούν όλες οι εκκρεμότητες που υπάρχουν για την καταβολή των αποζημιώσεων στους πυρόπληκτους παραγωγούς της Ηλείας, στο σύνολό τους, αλλά και για τη χαμένη παραγωγή τους, απαιτούν με Ερώτηση στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος και Νίκος Παπαναστάσης.

Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου του 2021 στην Ηλεία εκκρεμεί ακόμα η καταβολή των αποζημιώσεων σε πλήθος αγροτών, ζήτημα που είχε αναδειχθεί και στο παρελθόν απ' το Κόμμα.

Ενδεικτικά, στην αιτιολογική αναφορά τονίζεται ότι στη Βαρβάσαινα καταστράφηκαν 800 στρέμματα ελαιώνα με πάνω από 12.000 δέντρα, σε Λάλα και Δούκα περίπου 800 στρέμματα με 20.000 δέντρα, στη Νεμούτα κάηκαν περίπου 20.000 ελαιόδεντρα. Επιπλέον, στο Χελιδόνι κάηκαν περίπου 40.000 ελαιόδεντρα και στην Καυκωνία 35.000, ενώ στο Λαμπέτι και αλλού υπήρξαν μεγάλες καταστροφές.

«Η κυβέρνηση, υπό την πίεση και των κινητοποιήσεων των ίδιων των αγροτών, εξήγγειλε αποζημιώσεις, προχώρησε ορισμένες διαδικασίες καταγραφής ζημιών και καταβολής προκαταβολών, όμως ακόμα και σήμερα πολλοί είναι οι αγρότες που πήραν μόνο προκαταβολή, ενώ ορισμένοι δεν έχουν δει δεκάρα στους λογαριασμούς τους», αναφέρεται χαρακτηριστικά, απαιτώντας άμεσα μέτρα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ