Παρασκευή 31 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΟΡΕΙΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Να σταματήσει η υποβάθμιση των ελεύθερων χώρων

Να μπει φρένο στην υποβάθμιση των ελεύθερων χώρων της γειτονιάς και να αναβαθμιστούν ποιοτικά, διεκδικούν ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Τούμπας, η Πρωτοβουλία Κατοίκων Κρυονερίου και η Ενωση Γονέων Μαθητών Δ' Δημοτικής Κοινότητας Δήμου Θεσσαλονίκης.

Την Κυριακή 2 Απρίλη, στις 11 π.μ., προγραμματίζουν μέρα δράσης για τα παιδιά, στον χώρο του πλατώματος του Αγίου Γεωργίου. Επίσης έχουν αποφασίσει τη διοργάνωση συναυλίας στις αρχές Μαΐου.

Αντιδρούν στην καταπάτηση και υποβάθμιση ενός από τους λιγοστούς ελεύθερους χώρους, του ρέματος Πολυγνώτου, στην περιοχή του Κρυονερίου και τον σχεδιασμό για ανέγερση πολυκατοικίας δίπλα και σχεδόν πάνω στο ρέμα Πολυγνώτου, στην οδό Ιπποδρομίου 92.

Αναδεικνύουν τις ευθύνες της τωρινής διοίκησης του δήμου, αλλά και των προηγούμενων, που επέτρεψαν στο ρυμοτομικό σχέδιο της Ανω Τούμπας οικόπεδα σαν το παραπάνω να αναγνωρίζονται και να εμφανίζονται σε οικοδομικό τετράγωνο πάνω σχεδόν στο ρέμα Κρυονερίου.

Καλούν όλους κατοίκους και μαζικούς φορείς να διεκδικήσουν με κρατική χρηματοδότηση τη διαμόρφωση ενός περιβαλλοντικά αναβαθμισμένου χώρου πρασίνου, αναψυχής και ξεκούρασης, όπως και αντιπλημμυρικά έργα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ