Τρίτη 28 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Μεγάλες καταστροφές σε Μισισίπι και Αλαμπάμα

Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζουν το τελευταίο τριήμερο εκτενείς περιοχές των αμερικανικών πολιτειών του Μισισίπι και της Αλαμπάμα, μετά το πέρασμα καταστροφικών ανεμοστρόβιλων που προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 26 ανθρώπων, τον τραυματισμό δεκάδων, ενώ χιλιάδες άνθρωποι έμειναν δίχως σπίτι ή και δουλειά.

Πάνω από 4.800 νοικοκυριά στο Μισισίπι παραμένουν δίχως ρεύμα, όπως και άλλα 11.000 σπίτια και επιχειρήσεις στη γειτονική Αλαμπάμα.

Ο κυβερνήτης του Μισισίπι Τέιτ Ριβτς προειδοποίησε για σημαντικούς κινδύνους από τις καταστροφές, ενώ χιλιάδες άνθρωποι (οι περισσότεροι φτωχοί Αφροαμερικανοί) αναζητούν κουράγιο για να επιβιώσουν σε πρόχειρα καταλύματα και με συσσίτια, αντιμετωπίζοντας το μέλλον με ανησυχία, ξέροντας ότι ελάχιστα μπορούν να περιμένουν από το κράτος.

Σφοδρές καταιγίδες έπληξαν το Σαββατοκύριακο και τη γειτονική Αλαμπάμα, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί τουλάχιστον ένας άνδρας κατά την ανατροπή του τροχόσπιτού του.

Μπροστά στη μεγάλη καταστροφή ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε την αποδέσμευση ομοσπονδιακής βοήθειας για τις πληγείσες περιοχές, προκειμένου να στηθούν προσωρινά καταλύματα, να γίνουν εργασίες αποκατάστασης των ζημιών και να δοθούν δάνεια με μειωμένα επιτόκια για την κάλυψη των μη ασφαλισμένων περιουσιακών στοιχείων.

  • Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον ένας τραυματίστηκε σοβαρά μέσα στο τελευταίο 48ωρο σε ατυχήματα που σχετίζονται με τις καταιγίδες και πλήττουν εδώ και μέρες περιοχές της κεντρικής και νότιας Καλιφόρνιας. Μόνο στην περιοχή του Μοντερέι χτες πάνω από 82.000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ