Πέμπτη 23 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΣΕ ΠΑΤΡΑ ΚΑΙ ΛΑΡΙΣΑ
Συνεχείς κινητοποιήσεις για την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων

Κλιμάκωση με Πανελλαδική Μέρα Δράσης και συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας στις 30 Μάρτη

Από τη χτεσινή διαδήλωση στη Λάρισα
Από τη χτεσινή διαδήλωση στη Λάρισα
Την άμεση αναγνώριση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων απαιτούν με συνεχείς κινητοποιήσεις οι φοιτητές της Σχολής Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με έδρα την Πάτρα.

Από το 2019 με τη λεγόμενη «πανεπιστημιοποίηση» των ΑΤΕΙ, που εφάρμοσε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε η σημερινή της ΝΔ, οι απόφοιτοι του Τμήματος στερούνται επαγγελματικά δικαιώματα, αντιμετωπίζοντας και μια σειρά ελλείψεων στο τμήμα τους (εργαστηρίων, συγκεκριμένου αριθμού ΔΕΠ κ.λπ.).

Με χτεσινή μαζική Γενική Συνέλευση, ο Φοιτητικός Σύλλογος αποφάσισε συνέχεια των κινητοποιήσεων σήμερα Πέμπτη, με παραστάσεις διαμαρτυρίας στις διοικήσεις σχολών και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, μαζί με τους φοιτητές της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών (με τμήματα σε Μεσολόγγι και Αγρίνιο), αλλά και κλιμάκωση την Πέμπτη 30 Μάρτη, με συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας, από κοινού με φοιτητές σχολών που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.

Στη Λάρισα

«Να αναγνωριστούν τα πτυχία μας, να κατοχυρωθούν τα επαγγελματικά μας δικαιώματα», βροντοφώναξαν δεκάδες φοιτητές των τμημάτων Γεωπονίας - Αγροτεχνολογίας και Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής της Λάρισας, με την πορεία που πραγματοποίησαν χτες στους δρόμους της πόλης.

Η πορεία ξεκίνησε από τις εγκαταστάσεις της ΓΑΙΟΠΟΛΙΣ και μετά την ολιγόλεπτη στάση στον κυκλικό κόμβο της οδού Ιωαννίνων, έφτασαν στο κτίριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Στο πλευρό τους βρέθηκαν και εκλεγμένοι συνδικαλιστές από άλλους φοιτητικούς συλλόγους του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Οι φοιτητές, που έχουν προχωρήσει σε κατάληψη των σχολών τους, τόνισαν ότι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων τα τελευταία 5 χρόνια, έχει φέρει σε αδιέξοδο εκατοντάδες φοιτητές που βλέπουν να σπουδάζουν χωρίς αντίκρισμα, καθώς η μη κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων τούς αποκλείει ουσιαστικά από την αγορά εργασίας.

Απαίτησαν ταυτόχρονα την ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών τους, με αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, πρόσληψη μόνιμου και σταθερού εκπαιδευτικού προσωπικού.

Οι φοιτητές δήλωσαν ότι οι κινητοποιήσεις τους θα συνεχιστούν μετά τις Γενικές Συνελεύσεις που έγιναν, όπου αποφάσισαν και συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της Πανελλαδικής Μέρας Δράσης την Πέμπτη 30 Μάρτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ