Πέμπτη 23 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ 1ο ΛΥΚΕΙΟ ΒΥΡΩΝΑ
Κλειστά «μέχρι νεωτέρας» λόγω πτώσης σοβάδων

Κλειστό τουλάχιστον για την τρέχουσα και την επόμενη βδομάδα θα παραμείνει το κτίριο που στεγάζει το 1ο Γυμνάσιο - 1ο Λύκειο Βύρωνα (Ανάληψης) με απόφαση του δήμου, προκειμένου να εκτελεστούν κατεπείγουσες εργασίες που αφορούν την αποκατάσταση σαθρών σοβάδων στις μετόπες του σχολείου.

Τις τελευταίες μέρες στα δύο σχολεία αποκολλώνται κομμάτια από την ταράτσα. Ενα παιδί τραυματίστηκε και άλλο ένα γλίτωσε από τύχη.

Τα παραπάνω καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» της Ζ' ΕΛΜΕ Αθήνας, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Η διαχρονική ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, για τα ζητήματα της ασφάλειας και της θωράκισης στα σχολεία, κινείται στις ίδιες ράγες που οδήγησαν με μαθηματική ακρίβεια στο έγκλημα στα Τέμπη. Είναι η λογική ότι προχωράει μόνο ό,τι φέρνει κέρδη και αφήνεται στο έλεος της τύχης ό,τι απαιτεί κόστος». Παράλληλα επισημαίνει και την ευθύνη του δήμου Βύρωνα για την έλλειψη ουσιαστικού ελέγχου ασφάλειας των σχολικών υποδομών, σημειώνοντας: «Κάθε χρόνο στη συζήτηση για την Παιδεία παρουσιάζεται μια εικόνα ότι όλα πηγαίνουν καλά, ενώ η κατάσταση των σχολείων, απ' ότι φαίνεται, συνεχώς χειροτερεύει. Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, η Οικονομική Επιτροπή του δήμου, στον προϋπολογισμό για τη συντήρηση και την επισκευή των σχολικών κτιρίων, αναμόρφωσε τη δαπάνη από τα 74.400 ευρώ στα 14.400 ευρώ!».

Απέναντι σε αυτά, διεκδικεί άμεσα από τους δήμους της περιοχής να πραγματοποιήσουν ελέγχους όλων των σχολικών υποδομών, να υπάρχει μητρώο καταλληλότητας σε κάθε σχολικό κτίριο, να καταργηθούν τα προκάτ, να χτιστούν σύγχρονα σχολικά κτίρια κ.λπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ