Πέμπτη 23 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
Η οργή και ο προβληματισμός να γίνουν οργανωμένος αγώνας

Μήνυμα ότι «στο τέλος θα κερδίσουν η ελπίδα και η ζωή» μέσα από τη διεκδίκηση «στον δρόμο για την ανατροπή» έστειλε η χτεσινή εκδήλωση της Τομεακής Οργάνωσης Μηχανικών - ΑΣΠΑΙΤΕ του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής της ΚΝΕ, όπου μίλησε ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θ. Κωτσαντής.

Ο Θ. Κωτσαντής μίλησε για τις μεγάλες κινητοποιήσεις του λαού και της νεολαίας, που πέτυχαν να μην περάσει η προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών για το έγκλημα στα Τέμπη. Επεσήμανε την ανάγκη η οργή και ο προβληματισμός που δυναμώνουν μέσα στη νεολαία να μετατραπούν σε οργανωμένο αγώνα και καταδίκη της εγκληματικής πολιτικής του κράτους, του κέρδους, της ΕΕ, που ακολούθησαν όλοι όσοι κυβερνούν και κυβέρνησαν. Να εκφραστεί με ένα ισχυρό ΚΚΕ και στις εκλογές, που μπαίνει μπροστά για να αποκτήσει ριζοσπαστικό προσανατολισμό η νεανική αγανάκτηση.

Αναφέρθηκε επίσης στις μεγάλες στιγμές που έζησαν οι φοιτητές έχοντας την υπογραφή του συλλογικού αγώνα «με την εικόνα του γαρυφάλλου της "Πανσπουδαστικής ΚΣ" να κυριαρχεί στις κάλπες των φοιτητικών εκλογών του 2022». «Ηδη οι φοιτητές αυτήν τη χρονιά είναι κερδισμένοι. Συνειδητοποιούν τη μεγάλη δύναμη που έχουν με τους αγώνες τους, με ισχυροποίηση των φοιτητικών τους συλλόγων. Αυτό φοβίζει την κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα», τόνισε, με παραδείγματα από μέτρα που αποκρούστηκαν, και σημείωσε πως στις φοιτητικές εκλογές κρίνεται αν θα δυναμώσουν οι φοιτητικοί σύλλογοι που αποτελούν τη δύναμη των φοιτητών, πως υπάρχει μια σημαντική ευκαιρία να ακουστεί το μήνυμά τους.

Στη συνέχεια ο Θ. Κωτσαντής συζήτησε με φοιτητές, με αφορμή ερωτήματα και προβληματισμό που έθεσαν γύρω από ζητήματα που αφορούν τα συμπεράσματα από το έγκλημα στα Τέμπη και την επόμενη μέρα των μεγάλων παλλαϊκών και νεολαιίστικων συλλαλητηρίων, αλλά και ζητήματα που αφορούν τους αποφοίτους των πρώην ΤΕΙ οι οποίοι βρίσκονται αυτό το διάστημα σε κινητοποιήσεις, διεκδικώντας το δικαίωμα να δουλέψουν με βάση το πτυχίο τους. Με αυτήν την αφορμή ανέδειξε την πρόταση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για το πανεπιστήμιο των σύγχρονων αναγκών και δυνατοτήτων της εποχής μας, με κατοχύρωση όλων των πτυχίων, με το πτυχίο να αποτελεί τη μόνη προϋπόθεση για πλήρη πρόσβαση στο επάγγελμα, με πλήρη επαγγελματικά και εργασιακά δικαιώματα, και με ουσιαστική στήριξη των Τμημάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ