Τετάρτη 15 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Πανεκπαιδευτική απεργιακή απάντηση στην κλιμάκωση της επίθεσης

Συλλαλητήρια σήμερα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και πολλές ακόμα πόλεις

Με 24ωρη απεργία της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ και συλλαλητήρια σήμερα σε όλη τη χώρα, οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης απαντούν αγωνιστικά στην κλιμάκωση της επίθεσης εναντίον τους, έχοντας στο πλευρό τους μαθητές και γονείς.

Με συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και πολλές ακόμα πόλεις, οι εκπαιδευτικοί κλιμακώνουν τον αγώνα τους, συμμετέχοντας στην 24ωρη απεργία και με παράλληλη απεργία - αποχή από τις διαδικασίες της «ατομικής αξιολόγησης» που βάζει σε εφαρμογή η κυβέρνηση. Συνεχίζουν τον αγώνα για διορισμό των νεοδιόριστων, για αυξήσεις στους μισθούς και ουσιαστική στήριξη του έργου των εκπαιδευτικών, ενάντια στην πολιτική κατηγοριοποίησης σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών.

24ωρη απεργία κήρυξε και η ΑΔΕΔΥ για τους εκπαιδευτικούς των μειονοτικών Δημοτικών Σχολείων - απόφοιτων ΕΠΑΘ (ΠΕ 73) και τα μέλη των σωματείων της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, προκειμένου να συμμετάσχουν στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση. Κάλεσμα στη συγκέντρωση απευθύνει και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Ιδιωτικής Εκπαίδευσης ν. Αττικής «Ο Βύρων», ενώ τη στήριξή της στις κινητοποιήσεις εκφράζει και η ΟΙΕΛΕ.

Τη στήριξή τους στον αγώνα των εκπαιδευτικών εκφράζουν σε ανακοινώσεις τους Σύλλογοι και Ενώσεις Γονέων, εργατικά σωματεία και Εργατικά Κέντρα σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Στο πλευρό τους μαθητές και γονείς

«Στεκόμαστε στο πλευρό εκείνων των καθηγητών που αγωνιζόμαστε μαζί τους για ένα καλύτερο, πιο δημιουργικό σχολείο», δηλώνει η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας.

Ενώ μπροστά στη μάχη, η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας απευθύνεται με ανοιχτή επιστολή σε όλους τους εκπαιδευτικούς της χώρας, δηλώνοντας στο πλευρό τους και αναφέροντας τα εξής:

«Δάσκαλε συνέχισε!

Συνέχισε να μαθαίνεις στα παιδιά μας να ονειρεύονται και να παλεύουν για τη μόρφωσή τους, για το δίκιο τους!

Συνέχισε να παλεύεις να μη μείνει κανένα παιδί μας πίσω επειδή δεν αντέχει η δική μας λεηλατημένη τσέπη!

Συνέχισε να παλεύεις για ένα σχολείο που δεν θα εξοντώνει τα παιδιά μας στο ατέλειωτο κυνήγι ύλης και εξετάσεων, με τα κενά στα σχολεία να επιμένουν πεισματικά και τα φροντιστήρια να θεριεύουν.

Συνέχισε να παλεύεις για ένα σχολείο καλύτερο, δημόσιο και δωρεάν για όλα τα παιδιά, όχι μόνο για λίγα. Που θα τους παρέχει ολόπλευρη μόρφωση, όχι μόνο σκόρπιες και εφήμερες δεξιότητες.

Ιδιαίτερα εσύ ο "νεότερος" δάσκαλος, που όμως εδώ και χρόνια περιπλανιέσαι από σχολείο σε σχολείο σε όλη τη χώρα, με τσακισμένο μισθό και δικαιώματα, αλλά πάντα με ψηλά το κεφάλι, μην κάνεις πίσω!

Στη δική μας αξιολόγηση έχεις πάρει Αριστα!

Συνέχισε! Εμείς οι γονείς, μαζί με τα παιδιά μας, τους μαθητές, θα είμαστε στο πλευρό σου!».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ