Τετάρτη 15 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συντονισμένος αγώνας για να σωθεί το κάμπινγκ Αγίας Τριάδας

Την ανάγκη το κάμπινγκ Αγίας Τριάδας να αποκτήσει δημόσιο χαρακτήρα και να λειτουργήσει ως χώρος αναψυχής, αθλητισμού και πολιτισμού για τον Θερμαϊκό και την ευρύτερη περιοχή, ενάντια στα σχέδια οικοπεδοποίησης και εμπορευματοποίησης που ψηφίστηκαν από τη διοίκηση του δήμου, αναδεικνύουν σε κοινή τους ανακοίνωση ο Σύλλογος Γυναικών Θερμαϊκού (μέλος της ΟΓΕ), ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Θεσσαλονίκης και η Ενωση Γονέων Μαθητών Θερμαϊκού.

Τονίζουν ότι η ανάπλαση και η λειτουργία του κάμπινγκ θα πρέπει να υλοποιηθούν με κρατική χρηματοδότηση, χωρίς να επιβαρύνουν ούτε στο ελάχιστο το ήδη τσακισμένο εισόδημα των εργαζομένων και των λαϊκών οικογενειών.

«Ο ιδιαίτερης ομορφιάς χώρος του κάμπινγκ Αγίας Τριάδας, που αποτέλεσε στο παρελθόν πόλο έλξης για ολόκληρο τον νομό Θεσσαλονίκης, μπορεί και πρέπει να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο και σήμερα, που όλο και περισσότεροι χώροι πρασίνου και αναψυχής παραδίδονται στα επιχειρηματικά συμφέροντα», αναφέρουν.

Και καλούν τον λαό της περιοχής αγωνιστικά να ανατρέψει τα σχέδια «όσων οραματίζονται μπίζνες πολλών εκατομμυρίων στην περιοχή της Αγίας Τριάδας με την οικοπεδοποίηση του χώρου (ήπια ή μη)». Να οργανώσει τον αγώνα του ώστε να βάλει πραγματικά εμπόδια και να ανατρέψει τα σχέδια εκμετάλλευσης του χώρου. Με συντονισμό των μαζικών φορέων και κατοίκων του δήμου, που θα έχει περιεχόμενο διεκδίκησης ενάντια στα σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ και της διοίκησης του δήμου, αλλά και ενάντια σε φωνές που θέλουν τη λεγόμενη «ήπια ιδιωτικοποίηση».

Που θα διεκδικεί: ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση του κάμπινγκ και στην τσιμεντοποίηση της περιοχής.

Η περιοχή του πρώην κάμπινγκ να δοθεί στον δήμο και με την αναγκαία κρατική χρηματοδότηση (χωρίς επιβάρυνση των δημοτών) να αποτελέσει ανάσα αναψυχής, πολιτισμού και αθλητισμού για τον λαό της περιοχής.

Να πραγματοποιηθούν στον οικισμό της Αγίας Τριάδας τα αναγκαία οδικά έργα, καθώς επίσης άλλα έργα υδροδότησης και υποδομών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ