Τετάρτη 15 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τελευταίο «αντίο» στην συντρόφισσα Ελένη Διαμαντή

Η Τομεακή Οργάνωση Δήμου Θεσσαλονίκης και η ΚΟΒ Ανάληψης του ΚΚΕ αποχαιρετούν με θλίψη την συντρόφισσα Ελένη Διαμαντή, η οποία «έφυγε» από τη ζωή τα ξημερώματα της Δευτέρας και κηδεύτηκε χθες Τρίτη στη γενέτειρά της, Θάσο.

Η συντρόφισσα Ελένη γεννήθηκε το 1937 στη Θάσο, στο χωριό Παναγία. Το 1957, μαζί με τον σύζυγό της, Βαγγέλη, φεύγουν ως οικονομικοί μετανάστες στη Γερμανία. Εκεί θα ενταχθούν στο Κόμμα.

Το 1986 επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη και εγκαταστάθηκε μαζί με την οικογένειά της στην περιοχή της Ανάληψης. Μαζί με άλλες γυναίκες συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη του γυναικείου κινήματος και ασχολείται ενεργά με τη δημιουργία γυναικείου συλλόγου στην περιοχή, που σήμερα είναι γνωστός ως Σύλλογος Γυναικών Ε' Διαμερίσματος.

Τα δύσκολα χρόνια της διάσπασης, μαζί με τον Βαγγέλη κράτησε αταλάντευτη στάση, μένοντας πιστή στον επαναστατικό χαρακτήρα του Κόμματος.

Λίγα χρόνια αργότερα, μέσα από τις γραμμές της ΕΔΥΕΘ, η συντρόφισσα Ελένη παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του αντιπολεμικού κινήματος στην περιοχή, συνολικά στην πόλη. Κατά τη διάρκεια των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία, μαζί με τους συναγωνιστές της, συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης, φάρμακα και ρουχισμό, ενώ δεν διστάζει να συμμετάσχει στην αποστολή που ταξίδεψε στη βομβαρδισμένη Γιουγκοσλαβία.

Ακόμα και τα τελευταία χρόνια, όταν την επιβάρυναν προβλήματα υγείας, είχε έγνοια να μη μένει πίσω η δουλειά και η δράση του Κόμματος, και έτσι συνέχιζε ακούραστα τον αγώνα από όλα τα μετερίζια. Από το 2008, που «έφυγε» από τη ζωή ο σύζυγός της, δεν παρέλειπε να δίνει και τη δική του συνδρομή, οικονομικά και ηθικά.

Η ΚΟΒ Ανάληψης και η ΤΟ Δήμου Θεσσαλονίκης εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στα παιδιά της συντρόφισσας Ελένης και στους οικείους της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ