Παρασκευή 11 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Βραβεία θεατρικού έργου

Στους φετινούς διαγωνισμούς κρατικών βραβείων θεατρικών έργων απονέμονται τα εξής Βραβεία: Στο Διαγωνισμό Συγγραφής Θεατρικού Εργου δεν απονέμεται Α' Βραβείο. Το Β' Βραβείο απονέμεται από κοινού στους Γιώργο Χριστοφιλάκη για το έργο του «Ακρωτηριασμός» και Γρηγόρη Παπαδογιάννη για το έργο του «Ιστορίες του τρένου». Το Γ' Βραβείο απονέμεται από κοινού στους Αυγερινό Φραγκούλη για το έργο του «Η αποπληρωμή των δανείων του κ. Αριστείδη» και Ανδρέα Θωμόπουλο για το έργο του «Απ' έξω». Τα χρηματικά έπαθλα που αντιστοιχούν στα παραπάνω βραβεία είναι 1.500.000 για το Β' και 1.000.000 δρχ για το Γ', τα οποία επιμερίζονται αντίστοιχα.

Στο διαγωνισμό για Νέους Θεατρικούς Συγγραφείς, το Α' Βραβείο απονέμεται στη Σοφία Διονυσοπούλου για το έργο «Πηνελόπη», το Β' στο Μένιο Καραγιάννη για την «Αναμνηστική φωτογραφία» και το Γ' στον Ευθύμιο Μπουρίκα για το «Περιμένοντας το αμερικάνικο όνειρο». Τα χρηματικά έπαθλα είναι 2.000.000, 1.500.000 και 1.000.000 αντίστοιχα.

Στο διαγωνισμό Συγγραφής Παιδικού Θεατρικού Εργου δεν απονέμεται κανένα βραβείο, καθώς η επιτροπή έκρινε ότι όλα τα έργα που υποβλήθηκαν στο διαγωνισμό χαρακτηρίζονται από έλλειψη στοιχειώδους σκηνικής αντίληψης, προχειρότητα γραφής και παιδαριώδη διδακτισμό.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ