Παρασκευή 11 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
Επιλογές
Βραδιές με νότες

Ενα «ταξίδι» συντροφιά με ήχους παραδοσιακούς και όχι μόνο, αλλά και παρεμβάσεις του Καραγκιόζη από τον μπερντέ του Ι. Μελισσινού, συνθέτουν το πρόγραμμα, που παρουσιάζει ο Παντελής Θαλασσινός (φωτό) στη «Μυροβόλο» (Φιλελλήνων 15, Σύνταγμα). Μαζί του οι Γεωργία Γρηγοριάδου και ο Πάνος Ρεντίφης.

  • Το Κοντσέρτο για πιάνο (αριστερό χέρι) και ορχήστρα του Μορίς Ραβέλ θα παρουσιάσει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, σήμερα (8.30μμ), στο Μέγαρο Μουσικής, με σολίστ την πιανίστα Ναταλία Μιχαηλίδου και μαέστρο τον Λουκά Καρυτινό. Θα παρουσιαστούν, επίσης, η εισαγωγή από την όπερα «Η κλέφτρα κίσσα» του Ροσίνι και η Συμφωνία αρ. 9 του Σοστακόβιτς.
  • Στον ίδιο χώρο, την Κυριακή και τη Δευτέρα, θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα στον μεγάλο Γερμανό συνθέτη Κουρτ Βάιλ. Η Μάριαν Φέιθφουλ, θα ερμηνεύσει τα «Επτά Θανάσιμα Αμαρτήματα», συνοδευόμενη από τη Συμφωνική Ορχήστρα του Βερολίνου, έργο που γράφτηκε το 1933 και αποτελεί μια από τις κορυφαίες στιγμές της συνεργασίας του Κουρτ Βάιλ με τον Μπέρτολντ Μπρεχτ. Επίσης, θ' ακουστεί και η δεύτερη Συμφωνία του Κ. Βάιλ.
  • Τραγούδια από τον τελευταίο δίσκο του «Το Οχι αποκοιμήθηκε στην αγκαλιά του Ναι», πολλά από τα παλιότερα και καινούρια, ανέκδοτα τραγούδια του θα παρουσιάσει ο Λουδοβίκος των Ανωγείων, στο «Αν» κλαμπ (Σολωμού 13, Εξάρχεια). Σήμερα και αύριο θα δώσει δύο μεταμεσονύκτιες παραστάσεις, ενώ την Κυριακή θα εμφανιστεί στις 10μμ. Μαζί του, στο τραγούδι, η Μαριαστέλλα Τζανουδάκη.
  • Ελληνόφωνο ροκ και γνωστές διασκευές παρουσιάζουν σήμερα (9.30μμ), οι «Γνωστοί - Αγνωστοι», στο καφέ «Verde» (Μαραθωνοδρόμων 123, Μαρούσι).
  • Τραγούδια Τσιτσάνη - Καλδάρα περιλαμβάνει το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής Δήμου Αθηναίων, σήμερα (8.30μμ), στο Αθηναϊκό Δημοτικό Θέατρο (Τιμοκρέοντος 6α, Αγ. Σώστης). Ερμηνεύουν: Ηλίας Κλωναρίδης, Θεοδοσία Στίγκα, διευθύνει ο Χρ. Χαλκιάς.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ