Τρίτη 7 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Νέο κύμα αρκτικού ψύχους πλήττει τις ανατολικές ΗΠΑ και τον Καναδά, με θερμοκρασίες που καταρρίπτουν ιστορικά ρεκόρ. Στο όρος Ουάσιγκτον του Νιου Χαμσάιρ, το θερμόμετρο το Σάββατο έδειξε 78 βαθμούς Κελσίου υπό του μηδενός. Οι νεκροί άστεγοι και θύματα τροχαίων (εξαιτίας ψύχους) ξεπερνούν τους 50 σε λιγότερο από μία βδομάδα, ενώ παρατηρούνται εκτεταμένα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση εκατοντάδων χιλιάδων νοικοκυριών.

ΒΑΛΤΙΜΟΡΗ.-- Ο 27χρονος συνιδρυτής της αμερικανικής νεοναζιστικής οργάνωσης «Μεραρχία Ατομβάφεν» και η 34χρονη συνεργάτιδά του συνελήφθησαν στις ΗΠΑ, όπου κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν επίθεση σε εγκαταστάσεις ηλεκτρικής ενέργειας στη Βαλτιμόρη.

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Απόδοση χάρης σε «δεκάδες χιλιάδες κρατούμενους», μεταξύ τους και μερικούς απ' αυτούς που συνελήφθησαν στις μεγάλες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που έχουν καταγραφεί στο Ιράν από τα μέσα Σεπτέμβρη 2022, ανακοίνωσε την Κυριακή ο Ιρανός ανώτατος Σιίτης ιερωμένος, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ. Από την απόφαση, που αναμένεται να ευεργετηθούν απ' αυτήν πάνω από 10.000 άτομα, εξαιρούνται μεταξύ άλλων όσοι κατηγορούνται για κατασκοπεία υπέρ του εχθρού και όσοι από τους φυλακισμένους έχουν «διπλή ιθαγένεια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ