Τρίτη 7 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΚ ΤΟΥΡΚΙΑΣ - ΚΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
Στην πρώτη γραμμή για την οργάνωση της λαϊκής αλληλεγγύης

Σημείο διανομής ειδών αλληλεγγύης από το ΚΚ Τουρκίας στη σεισμόπληκτη πόλη Ντιγιάρμπακιρ
Σημείο διανομής ειδών αλληλεγγύης από το ΚΚ Τουρκίας στη σεισμόπληκτη πόλη Ντιγιάρμπακιρ
Πολύμορφες πρωτοβουλίες για την οργάνωση της λαϊκής αλληλεγγύης στο πλήθος των πληγέντων από τους καταστροφικούς σεισμούς ανέλαβαν από την πρώτη στιγμή το ΚΚ Τουρκίας (ΤΚΡ) και η ΚΝ Τουρκίας (TKG).

Με καλέσματά τους, τα γραφεία του Κόμματος σε όλη τη χώρα και τα Στέκια Γειτονιάς που λειτουργεί το TKP σε εργατικές - λαϊκές πόλεις και συνοικίες μετατράπηκαν άμεσα σε κέντρα συνάντησης και συντονισμού μελών και φίλων του Κόμματος, για να σχεδιαστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η αλληλεγγύη. Ηδη από χθες, χάρη στη μεγάλη ανταπόκριση που βρήκε το κάλεσμα των Τούρκων κομμουνιστών, οργανώθηκε η επαφή με τις πληγείσες περιοχές και άρχισαν να συγκεντρώνονται σημαντικές ποσότητες ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες, καθώς επίσης να καταρτίζονται λίστες με εθελοντές για να συμβάλουν στις προσπάθειες έρευνας - διάσωσης και στη διανομή της βοήθειας στους πληγέντες.

Στην πρώτη γραμμή βρίσκονται και οι Οργανώσεις του ΤΚΡ σε σεισμόπληκτες περιοχές, όπως στο Γκαζιαντέπ, στο Ντιγιάρμπακιρ κ.α., μεταξύ άλλων στήνοντας συσσίτια και τόπους διανομής βοήθειας έξω από σημεία συγκέντρωσης των πληγέντων, σχολεία, γυμναστήρια και αλλού.

Σε ανακοίνωσή της η Κεντρική Επιτροπή του TKP τονίζει ότι «προτεραιότητά μας είναι να συμβάλουμε στην αλληλεγγύη με τους πολίτες μας που επλήγησαν από τον σεισμό, να κινητοποιήσουμε τους πόρους που έχουμε για αυτήν την αλληλεγγύη και να αξιολογήσουμε τα αιτήματα για συνεισφορές και βοήθεια από όλη την Τουρκία με τον ταχύτερο δυνατό τρόπο».

Μέλη του ΚΚ και της ΚΝ Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη συγκεντρώνουν είδη άμεσης ανάγκης για τους πληγέντες
Μέλη του ΚΚ και της ΚΝ Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη συγκεντρώνουν είδη άμεσης ανάγκης για τους πληγέντες
Παράλληλα, επισημαίνοντας τις ευθύνες της πολιτικής εξουσίας και της αστικής τάξης για τη βαριά καταστροφή που άφησαν πίσω τους οι σεισμοί, η ΚΕ του TKP απαιτεί να χρησιμοποιηθούν όλοι οι πόροι για τις ανάγκες των σεισμόπληκτων περιοχών, «να μη δαπανηθεί δεκάρα για πολιτικά σόου και επισκέψεις επίδειξης».

«Πρώτα απ' όλα, θα πρέπει να επισκευαστούν άμεσα όλα τα αεροδρόμια, οι διάδρομοι προσγείωσης, οι αυτοκινητόδρομοι, οι σιδηρόδρομοι και τα νοσοκομεία που κατασκευάστηκαν από υπεργολάβους κατά παράβαση των κανονισμών και κατέστησαν άχρηστα στον σεισμό», τονίζει, και απαιτεί να κατασχεθούν από τις μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες όλα τα αναγκαία μηχανήματα για τις εργασίες στις σεισμόπληκτες περιοχές.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ