Παρασκευή 20 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
«Πραγματισμός» για τον λαό... «το φεγγάρι με τα άστρα» για το κεφάλαιο

Συνέντευξη Τύπου παραχωρεί τη Δευτέρα

Εκτακτη συνέντευξη Τύπου με θέμα... «Οικονομία, Ανάπτυξη και Αγορά Εργασίας» παραχωρεί τη Δευτέρα ο Κυρ. Μητσοτάκης, όπως ανακοίνωσε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου, με φόντο τις επερχόμενες εκλογές για τις οποίες δίνουν και παίρνουν οι ημερομηνίες από Απρίλη έως και Ιούνη (πρώτες και δεύτερες).

Αλλωστε, μιλώντας χτες στο Νταβός της Ελβετίας, ο πρωθυπουργός είπε ότι θα γίνουν «κάποια στιγμή» την άνοιξη, βάζοντας το ψευτοδίλημμα στον λαό πως τάχα έχει να διαλέξει με βάση τη διάκριση «ανάμεσα σε αυτούς που πιστεύουν σε πραγματισμό και στη Δημοκρατία και σε αυτούς που "υπόσχονται το φεγγάρι με τα άστρα" και υποβαθμίζουν τους δημοκρατικούς θεσμούς»...

Οσο για τον «πραγματισμό» της φτώχειας και της εξαθλίωσης, που στηρίζουν όλοι τους, τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναπαράγει όλες τις εξαγγελίες για τα «pass» και τα καλάθια - καπαμά και ίσως να ανακοινώσει μερικά ακόμα, παρουσιάζοντάς τα ως «μέτρα στήριξης», την ώρα που όποια ψίχουλα δίνουν στον λαό - πάντα μέσα στις περιλάλητες «αντοχές» της εγχώριας καπιταλιστικής οικονομίας - εξαϋλώνονται από τα αλλεπάλληλα κύματα ακρίβειας, που προκαλεί ακριβώς η καπιταλιστική οικονομία και η θωράκιση της καπιταλιστικής κερδοφορίας.

Στην άλλη όψη του ίδιου νομίσματος άλλωστε, ο πρωθυπουργός στο Νταβός συναντούσε μια σειρά επιχειρηματικούς παράγοντες, στους οποίους παρουσίαζε «τον ουρανό με τα άστρα» που δίνει η κυβέρνηση στους «επενδυτές» και διαβεβαίωσε για τις προσαρμογές που προωθεί της εγχώριας καπιταλιστικής οικονομίας στις νέες ανάγκες του κεφαλαίου, αναδεικνύοντας, όπως έλεγε χτες και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου στην Αθήνα, «τη βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος, που έχει συντελεστεί με μια σειρά μεταρρυθμίσεων» που τσακίζουν τον λαό, και «τις επενδυτικές ευκαιρίες που ανοίγονται για την πατρίδα μας και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, για την οποία βασικός στόχος παραμένει η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μητσοτάκης για μπίζνες στο Νταβός(2022-05-25 00:00:00.0)
«Χαμηλές τιμές»(2017-09-17 00:00:00.0)
Τα μονοπώλια μελετούν περιθώρια και πεδία για την ενίσχυσή τους(2017-07-01 00:00:00.0)
Ψάχνει αναβαθμισμένο ρόλο στην αστική διαχείριση(2016-09-13 00:00:00.0)
«Κεφάλαιο» ο ΣΥΡΙΖΑ(2016-04-07 00:00:00.0)
Και η ΕΤΕπ στο «κόλπο»...(2014-04-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ