Παρασκευή 20 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
13ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΝΕ
ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΣΑ ΑΘΗΝΑΣ
Το κύρος που αποκτά το ΚΚΕ στους φοιτητές μπορεί να διευρυνθεί, μπορεί τώρα να γίνει βήμα συμπόρευσης

Την Κυριακή 15/1 πραγματοποιήθηκε η Συνδιάσκεψη της Περιφερειακής Οργάνωσης Σπουδάζουσας Αθήνας της ΚΝΕ, στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, στον Περισσό. Στην έναρξη των εργασιών προβλήθηκε βίντεο με τις πιο «δυνατές στιγμές» του 2022.

Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν σε μαχητικό κλίμα, ενώ η συζήτηση ανέδειξε τη θετική πορεία που μετράει η Οργάνωση και την ανάγκη να μετρηθούν πιο αποφασιστικά βήματα στην ολόπλευρη ισχυροποίησή της. Τη συζήτηση απασχόλησαν ζητήματα όπως η παρέμβαση της Οργάνωσης στο φοιτητικό κίνημα, με την ανάδειξη της «Πανσπουδαστικής» σε 1η δύναμη και την οργάνωση των αγώνων για τις σπουδές και τα δικαιώματα των φοιτητών, η λειτουργία των Οργάνων και των ΟΒ, τα βήματα στην οικοδόμηση πιο γερών Οργανώσεων με ιεράρχηση το 1ο και 2ο έτος, όπως και η πείρα από την παρέμβαση στα μέτωπα του πολιτισμού, του αθλητισμού κ.ά. Ξεχωριστό τόνο στις εργασίες της Συνδιάσκεψης έδωσαν οι παρεμβάσεις πρωτοετών φοιτητών και φοιτητριών.

Ειδική αναφορά από τους αντιπροσώπους έγινε στην προεκλογική περίοδο που διανύουμε, στην προσπάθεια που γίνεται και στις δυνατότητες που ανοίγονται να φτάσει η ΚΝΕ σε ακόμα περισσότερους νέους.

Από τις τοποθετήσεις ξεχώρισε η αναφορά στη δουλειά της Οργάνωσης στη Φοιτητική Εστία Αθηνών, όπου για 2η συνεχόμενη χρονιά αναδείχτηκε η «Πανσπουδαστική» 1η και αυτοδύναμη. Χαρακτηριστικά ο σύντροφος πρόεδρος του Συλλόγου σημείωσε: «Από πέρυσι μέχρι και φέτος τα προβλήματα οξύνθηκαν, αλλά τώρα πια δεν ήμασταν 2-3 που τα παλεύαμε, αλλά κάτω από την πρωτοπόρα παρέμβαση των κομμουνιστών κινητοποιούνταν σχεδόν όλη η εστία». Αυτό αποτυπώθηκε και στις εκλογές όπου συμμετείχαν πολλοί περισσότεροι εστιακοί στο ψηφοδέλτιο και η συντριπτική πλειοψηφία των οικοτρόφων ψήφισε και στον Σύλλογο.

Ξεχωριστό τόνο στη συζήτηση έδωσαν οι αντιπρόσωποι από την ΤΟ Φυσικομαθηματικής, που μετράει σημαντικά βήματα στην ανάπτυξή της, ενώ αποδέχτηκαν την άμιλλα στρατολογίας για το 2023 που τους απηύθυνε η ΤΟ του ΕΜΠ.

Στην πορεία των εργασιών πραγματοποιήθηκαν οι βραβεύσεις των πρωτοπόρων Οργανώσεων στη στρατολογία και στη διακίνηση των Θέσεων του ΚΣ για το 13ο Συνέδριο της ΚΝΕ.

Συνολικά η συζήτηση ανέδειξε ότι το κύρος που αποκτά το ΚΚΕ ευρύτερα μέσα στη νεολαία και συγκεκριμένα στους φοιτητές μπορεί να διευρυνθεί, μπορεί τώρα να γίνει βήμα συμπόρευσης και ισχυροποίησης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ παντού και μπροστά στη μάχη και των βουλευτικών εκλογών που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα.

Στις εργασίες της Συνδιάσκεψης παρευρέθηκαν ο Θέμης Γκιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και ο Κυριάκος Ιωαννίδης, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Παιδείας και Ερευνας της ΚΕ. Εκ μέρους της ΚΝΕ παρευρέθηκε αντιπροσωπεία του ΚΣ με επικεφαλής τον Ιάσονα Φανό, μέλος του Γραφείου του ΚΣ και Γραμματέα της ΟΠ Αττικής της ΚΝΕ.

Η Συνδιάσκεψη ολοκληρώθηκε με την εκλογή νέου Περιφερειακού Συμβουλίου, όπου σε κλίμα συντροφικής κριτικής και αυτοκριτικής έγινε ουσιαστική συζήτηση για την αποτίμηση της δουλειάς των στελεχών. Γραμματέας του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Σπουδάζουσας Αθήνας της ΚΝΕ εκλέχτηκε ο Παντελής Αρζόγλου, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και φοιτητής στο Φυσικό Αθήνας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εμπρός για ΚΝΕ πιο γερή ιδεολογικά, πολιτικά και οργανωτικά(2023-02-04 00:00:00.0)
Εκδοση για το Μάη του '68 μαζί με τον «Οδηγητή» του Σεπτέμβρη(2018-08-22 00:00:00.0)
Οι φοιτητικές Οργανώσεις «ανοίγουν την αυλαία» του Φεστιβάλ(2018-06-14 00:00:00.0)
Να φτάσουν σε δεκάδες χιλιάδες νέους οι Θέσεις του ΚΣ της ΚΝΕ(2001-08-30 00:00:00.0)
Ενθαρρυντικά βήματα στους σπουδαστές(1999-03-04 00:00:00.0)
Με νέα ορμή για την άνοδο του νεολαιίστικου κινήματος(1999-02-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ