Παρασκευή 20 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΠΠΑ: Εγχειρίδιο κλιμάκωσης των ιμπεριαλιστικών πολέμων

Στην κοινή συζήτηση για την «Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφαλείας» (ΚΕΠΠΑ) και την «Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Αμυνας» (ΚΠΑΑ) της ΕΕ στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου παρενέβη ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης. Στην ομιλία του τόνισε τα παρακάτω:

«Οι εκθέσεις (ΚΕΠΠΑ και ΚΠΑΑ) αποτελούν εγχειρίδιο κλιμάκωσης των ιμπεριαλιστικών πολέμων, που πληρώνουν οι λαοί με το αίμα τους. ΕΕ - ΝΑΤΟ - ΗΠΑ αναβαθμίζουν τον συντονισμό τους στον ανταγωνισμό τους με Ρωσία και Κίνα. Είναι κάλπικοι οι μεταξύ τους διαχωρισμοί σε "δημοκρατικές και αυταρχικές δυνάμεις", όλες τους είναι καπιταλιστικές. Πεδίο σύγκρουσης των μονοπωλίων δεν είναι μόνο η Ουκρανία αλλά και η Ταϊβάν, η Νοτιοανατολική Μεσόγειος, τα Βαλκάνια κ.λπ.

Η άρση του βέτο, τα εξαγγελλόμενα συμβούλια "ευρωπαϊκής ασφάλειας" και υπουργών Αμυνας συνιστούν εργαλεία διεξαγωγής πολεμικών επιχειρήσεων, προώθησης εξοπλισμών και στρατιωτικών σωμάτων στο μέτωπο, επιβάλλοντας νέες κυρώσεις.

Σ' αυτά τα επικίνδυνα σχέδια εμπλέκεται η ελληνική κυβέρνηση από κοινού με τα άλλα αστικά κόμματα. Η σύμμαχός τους ΕΕ θεωρεί την αστική τάξη της Τουρκίας στρατηγικό εταίρο και στην πράξη ενθαρρύνονται οι απαράδεκτες αμφισβητήσεις συνόρων και κυριαρχικών δικαιωμάτων, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού της με την ελληνική αστική τάξη. Ο λαός σε επαγρύπνηση να εναντιωθεί στα ευρωατλαντικά ιμπεριαλιστικά σχέδια και πολέμους, στη συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο και στην αρπαγή του ενεργειακού πλούτου από τα μονοπώλια».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ