Παρασκευή 20 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
13ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΝΕ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΑΣ
Αποφασιστικότητα για την υλοποίηση των στόχων

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8/1 η Συνδιάσκεψη της Περιφερειακής Οργάνωσης Πανεπιστημίου Πάτρας της ΚΝΕ. Τις εργασίες της παρακολούθησαν αντιπροσωπεία της Τομεακής Επιτροπής Πανεπιστημίου Πάτρας του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιάννη Τεφάνη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ και Γραμματέα της ΤΕ, καθώς και αντιπροσωπεία του ΚΣ της ΚΝΕ με επικεφαλής τον Στάθη Κεντρή, Γραμματέα Περιοχής Δυτικής Ελλάδας.

Στη Συνδιάσκεψη μεταφέρθηκε η πείρα που έχει αποκτήσει η Οργάνωση από τις μεγάλες μάχες που έδωσε το προηγούμενο διάστημα, όπως η μάχη των φοιτητικών εκλογών, οι Γενικές Συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν, η προσπάθεια για ανάπτυξη αγώνων και η στράτευση φοιτητών γύρω από την ανατρεπτική πρόταση του ΚΚΕ. Αναδείχθηκε ότι τα στελέχη και τα μέλη της ΚΝΕ είναι αποφασισμένα και αισιόδοξα, έχουν σημαντικούς αγωνιστικούς δεσμούς με χιλιάδες φοιτητές στο Πανεπιστήμιο.

Φάνηκε ότι με καλύτερους όρους μπορεί η Οργάνωση να αποκαλύπτει τις στοχεύσεις της αστικής τάξης και των κυβερνήσεών της στα πανεπιστήμια, π.χ. το για ποιο λόγο προχωρούν οι αλλαγές στα προγράμματα σπουδών, αποσπώνται επαγγελματικά δικαιώματα από το πτυχίο. Ιδιαίτερα απασχόλησε η προσπάθεια στις σχολές Υγείας και στις Παιδαγωγικές Σχολές. Είναι χαρακτηριστικό ότι η επιμονή και η σταθερότητα που δείχνουν τα μέλη της ΚΝΕ στις Σχολές Υγείας στη συζήτηση γύρω από αυτά τα ζητήματα έχουν οδηγήσει στο να υπάρχει μεγάλος όγκος φοιτητών που προβληματίζεται για τις εξελίξεις στον κλάδο, καταδικάζει τους νόμους που προωθούνται και ζητάει τη γνώμη της ΚΝΕ, την εμπιστεύεται.

Πολλές τοποθετήσεις φώτισαν ζητήματα αντιπαράθεσης με λογικές που καλλιεργούνται από τα μαθήματα καθώς και πλευρές της αντιπαράθεσης με τις δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας, όπως του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, την προσπάθεια της ΚΝΕ να καταδικαστούν οι πολιτικές διαφόρων «σωτήρων» στις συνειδήσεις της νεολαίας.

Απασχόλησε η παρέμβαση των ΚΝιτών στους Συλλόγους, το πώς θα καταφέρουν να γίνουν ακόμα περισσότερα βήματα στην αγωνιστική κατεύθυνση της δράσης τους, να μαζικοποιηθούν οι διαδικασίες τους. Αναδείχθηκε η πολύτιμη πείρα από χώρους στους οποίους με μεγαλύτερη επιτυχία η Οργάνωση καταφέρνει να «ζωντανέψουν» οι Σύλλογοι, να συζητούν, να έχουν κατακτήσεις. Στη βάση αυτή, απασχόλησαν πλευρές γύρω από την προσπάθεια των Οργανώσεων να εντάξουν νέες δυνάμεις στις ΟΒ.

Αποτυπώθηκαν και από την Περιφερειακή Συνδιάσκεψη η συμφωνία με τις Θέσεις του ΚΣ για το 13ο Συνέδριο της ΚΝΕ και η αποφασιστικότητα για την υλοποίηση των στόχων που μπήκαν για οργανωτική ανάπτυξη και ισχυροποίηση του φοιτητικού κινήματος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ