Τρίτη 10 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ
Την Κυριακή η μεγάλη σύσκεψη για την οργάνωση της πάλης στη Λάρυμνα

Γενική Συνέλευση σήμερα, κορύφωση της δραστηριότητας με συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 28 Γενάρη

Σε Γενική Συνέλευση προχωρούν σήμερα, Τρίτη 10 Γενάρη, στις 11 π.μ., οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, προετοιμάζοντας μαζί με το Σωματείο τους και τους συναδέλφους τους στις υπόλοιπες εγκαταστάσεις της εταιρείας την κλιμάκωση του αγώνα τους ενάντια στην ανεργία, στο ξεσπίτωμα και τον μαρασμό των χωριών τους.

Με τις συμβάσεις τους να λήγουν στις 31 Γενάρη, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχει δυνατότητα ανανέωσής τους, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, συσπειρωμένοι στα Σωματεία τους, προετοιμάζουν τη συνέχεια του μεγαλειώδους και δίκαιου αγώνα που δίνουν εδώ και τρία χρόνια ενάντια στους εγκληματικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης.

Ηδη τα Σωματεία Εργαζομένων στις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ έχουν κάνει τον προγραμματισμό τους για την κλιμάκωση του αγώνα το επόμενο διάστημα, ο οποίος περιλαμβάνει ανοιχτή σύσκεψη συνδικάτων και φορέων την Κυριακή 15 Γενάρη, στις 10 π.μ. στον οικισμό της ΛΑΡΚΟ, στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον κόμβο Μαρτίνου της Εθνικής οδού την Παρασκευή 20 Γενάρη, στις 10 π.μ., και κορύφωση με συλλαλητήριο το Σάββατο 28 Γενάρη, στις 10.30 π.μ., στο Σύνταγμα και πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Μεγάλη σύσκεψη την Κυριακή 15 Γενάρη

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή σε εργατικά συνδικάτα, μαζικούς φορείς, κόμματα, φορείς της Τοπικής Διοίκησης, στη μεγάλη σύσκεψη της Κυριακής 15/1 απευθύνουν τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ.

«Με την αλληλεγγύη που έχετε εκφράσει στον τρίχρονο αγώνα μας, κόντρα στις επιδιώξεις των υποψήφιων επενδυτών, των κυβερνήσεων, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και τους νόμους που μας επιβάλλουν, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ κάναμε Πρωτοχρονιά και φέτος μέσα στα πόστα εργασίας μας», τονίζουν τα Σωματεία, επισημαίνοντας παράλληλα ότι παρά την ανασφάλεια και την οικονομική εξάντληση οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ συνεχίζουν να αγωνίζονται μέχρι τη νίκη. Και προσθέτουν:

«Εξι μήνες μετά την παύση λειτουργίας και την ομαδική απόλυση διαπιστώνουμε ότι η διαδικασία των διαγωνισμών έχει "κολλήσει" στον καβγά των επενδυτών. Παράλληλα δεν έχει προσδιοριστεί τι ενέργειες θα γίνουν από την πλευρά της κυβέρνησης έτσι ώστε η ΛΑΡΚΟ να ξαναμπεί σε επαναλειτουργία σε μία περίοδο που οι τιμές του νικελίου είναι σταθεροποιημένες στα 30.000 ευρώ ανά τόνο.

Οι θέσεις και οι προτάσεις που έχουν τα Σωματεία μας και στηρίξατε ανεπιφύλακτα μέχρι σήμερα οι ίδιες οι εξελίξεις που βιώνουμε τις επιβεβαιώνουν.

Οι εργαζόμενοι κλείνουμε 3 έτη εργασιακής ανασφάλειας, απαξίωσης, οικονομικής ασφυξίας έχοντας υποστεί στο σύνολο του μισθολογικού κόστους περικοπές που αγγίζουν το 50%, δηλαδή 25% μεγαλύτερες από τις εγκληματικές ρυθμίσεις που προβλέπονταν από το άρθρο 21 του νόμου 4664 του 2020.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η ΛΑΡΚΟ είναι έτοιμη να δοθεί έναντι "πινακίου φακής", χωρίς καμία διασφάλιση για τη συνέχιση της ενιαίας λειτουργίας της, όλων των θέσεων εργασίας και την καταβολή του μόχθου μας.

Με βάση τις μέχρι σήμερα νομοθετικές ρυθμίσεις 1η Φεβρουαρίου 2023 όλοι οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ πηγαίνουμε στο ταμείο ανεργίας για να πάρουμε αριθμό πρωτοκόλλου και σειρά, για τα απορριπτέα, από την πλευρά μας, προγράμματα "παγκοσμιοποίησης και κοινωφελούς εργασίας"».

Στο πλαίσιο αυτό τα Σωματεία κοινοποιούν τις θέσεις και τις προτάσεις τους για την ενημέρωση των συνδικάτων και απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής στη σύσκεψη.

Στο κάλεσμα των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ ανταποκρίθηκε ήδη το Εργατικό Κέντρο Λαμίας, δηλώνοντας τη συμμετοχή του στη σύσκεψη της Κυριακής και καλώντας παράλληλα να δυναμώσει η αλληλεγγύη στον αγώνα των εργατών της ΛΑΡΚΟ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μια γροθιά! Για να καπνίσει πάλι η τσιμινιέρα, για να μην ερημώσει ο τόπος(2024-04-09 00:00:00.0)
Με δυνάμωμα του αγώνα και της αλληλεγγύης απαντούν στην ανεργία και το ξεσπίτωμα(2023-01-11 00:00:00.0)
Με αμείωτη ένταση οι προετοιμασίες για την κλιμάκωση του αγώνα(2023-01-05 00:00:00.0)
Ξεσηκωμός ενάντια στο «λουκέτο» και τις απολύσεις(2022-07-16 00:00:00.0)
Οργανώνουν συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 25 Γενάρη(2020-01-08 00:00:00.0)
Κάλεσμα γενικού ξεσηκωμού για τη ΛΑΡΚΟ με αφετηρία τη σύσκεψη της Κυριακής(2019-12-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ